Akkefietjes tijdens het werk

22/10/2020
|
42
Dé Arbeidsmediator

Natuurlijk is het niet ideaal, maar het gebeurd vrij regelmatig. Een akkefietje dat ontstaat op je werkplek, of dit nu op kantoor is, in de klas of op de bouw is uiteraard niet prettig. Het grootste probleem komt achteraf pas. Vaak is het zo dat een arbeidsconflict tot ontslag leidt. Tenminste, als het tussen werknemer en werkgever staat. Een conflict of ruzie is extra vervelend als het op het werk gebeurd. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Ten eerste houdt het veel mensen van het werk af. Niet alleen de werknemers die direct in het conflict betrokken zijn, maar ook collega’s die zich er mee gaan bemoeien en de collega’s die een ‘kijkje’ komen nemen. Natuurlijk mag er geen tijd verspilt worden aan iets onzinnigs als een conflict aangezien elk bedrijf weet: tijd is geld.

Ontslag is niet de oplossing

Een conflict als deze hoeft niet meteen einde oefening te betekenen voor de werkgever. Toch kan het door emoties vaak lijken of er geen andere mogelijkheid is. Toch hoeft dit niet het einde van het dienstverband te zijn en brengt bovendien een hoop gedoe met zich mee. Wordt er iemand ontslagen op basis van een ruzie of conflict, dan komt het vaak tot een rechtszaak. Er moet tenslotte bepaald worden of het ontslag terecht is. Bij een ontslag hoort ook een vergoeding. Hoe hoog deze vergoeding precies moet zijn, dat wordt door de rechter bepaald. Zoals je merkt schieten beide partijen hier niets mee op. De werkgever moet op zoek naar nieuw personeel, terwijl de werknemer een nieuwe baan moet vinden.

Gerelateerd nieuws  Voorbereid op de schoolfoto

Vraag om hulp

Wanneer een vergelijkbare situatie optreedt is het aangeraden om een arbeidsmediator te raadplegen. Dit is een relatief niche markt, waar De Arbeidsmediator al jarenlang veel ervaring heeft opgedaan. Dé Arbeidsmediator is gevestigd in Zwolle en voert al jaren uitstekend werk uit om landelijke arbeidsconflicten zo goed mogelijk op te lossen. Voorkom onnodige problemen door met de best mogelijke partij in zee te gaan.

 

Dé Arbeidsmediator

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!