In deze gevallen hoeft u het mondkapje niet op

28/08/2021
|
163
bezwaar mondkapje

Mondkapje af, mondkapje op: Het mondkapje zit tegenwoordig net zo standaard in onze tas als een mobiele telefoon. Bijna kunnen ze de prullenbak in, maar op sommige plekken bent u nog steeds verplicht om er een te dragen en zou u een boete riskeren als u dat niet doet. Mocht u het gevoel hebben dat u onterecht bent beboet voor het niet dragen van een mondkapje, kunt u bezwaar indienen binnen veertien dagen.

Huidige regels

Voor u de pen al bij de hand pakt; enkele regels op een rijtje. Op onderstaande plekken is het bijvoorbeeld nog steeds verplicht en kunt u een boete krijgen.

  • In het openbaar vervoer en ook op de perrons.

 

  • In het vliegtuig en luchthavens

 

  • Op middelbare scholen

 

In binnenruimtes mogen beheerders zelf bepalen of u een mondkapje moet dragen, maar is het niet wettelijk verplicht, zoals bij zorglocaties, prik- en testlocaties van de GGD en kerken. In dit geval krijgt u geen boete maar wordt u wel geacht de regels te volgen. Rijksoverheid noemt wel een aantal uitzonderingen op de mondkapjesplicht. Heeft u medische aandoeningen die het haast onmogelijk maken om een mondmasker te dragen, dan hoeft u er geen te dragen. Als u bijvoorbeeld door een gezichts- of longaandoening heeft, of als u ernstig ontregeld zou raken door het dragen van een mondkapje. Ook als u afhankelijk bent van non-verbale communicatie hoeft u het niet te dragen. U moet wel zelf voor een medische verklaring zorgen waardoor u wordt uitgezonderd van de mondkapjesplicht.

Gerelateerd nieuws  Maak jij jouw bedrijf echt duurzaam?

Bezwaar maken

 

Heeft u wel voldaan aan de regels en had u bijvoorbeeld uw medische verklaring gewoon bij de hand? Heeft u in de afgelopen maande persoonlijk last ervaren van coronamaatregelen? In sommige gevallen is het de moeite waard om bezwaar aan te tekenen omdat boetes niet correct gegrond zijn. U kunt zelf of met hulp van een advocaat bezwaar indienen. Verschillende advocaten in Eindhoven hebben zich verdiept in de regelgeving rond Corona en kunnen u helpen met bezwaar maken. Naast het bezwaarschrift mondkapje zijn er nog meer punten waarop zij juridisch kunnen ondersteunen.

 

Meer in deze categorie

Optimaliseer klantloyaliteit voor jouw bedrijf

|
Zakelijk

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Welke contactgegevens zet je op je website?

|
Zakelijk

7 effectieve manieren om meer instagram-volgers te krijgen

|
Lifestyle, Zakelijk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!