Van bubbeltjesenvelop tot pizzadozen: wat kan je allemaal recyclen?

06/04/2021
|
211
bubbeltjesenvelop

Als er één ding is waar Nederlanders goed in zijn, dan is het wel in afval scheiden. En dat is mooi! Want voor een beter milieu is dit een goede stap. 58 Procent van ons afval leveren we gescheiden in. En daarmee doen we het in Europa beter dan gemiddeld. En daar mogen we trots op zijn! Maar toch lopen we allemaal regelmatig tegen hetzelfde probleem aan. Want hoe scheid je het afval op de juiste manier. Waar gooi je bijvoorbeeld een gebruikte pizzadoos met etensresten in weg? En hoe zit het eigenlijk met een bubbeltjesenvelop? Lees snel verder en het wordt allemaal duidelijk.

 

Kan een bubbeltjesenvelop gerecycled worden?

Laten we meteen beginnen met de bubbeltjesenvelop. Deze superhandige enveloppen met bubbeltjesplastic aan de binnenkant is ideaal om kwetsbare (kleine) items mee te verzenden. Maar wat doe je daarna met de bubbeltjes envelop? Kan deze gerecycled worden? Het antwoord is ja! Maar daar zul je wel even je best voor moeten doen. Als je het plastic en het papier van elkaar gescheurd krijgt, dan is het perfect te recyclen. Het plastic gaat dan bij het plastic verpakkingsafval en het papier bij het oud papier. Echter is het niet altijd mogelijk om het papier en het plastic van elkaar los te krijgen. In dat geval kun je de bubbeltjesenvelop in zijn geheel bij het restafval gooien.

Gerelateerd nieuws  De Inhaak kalender, een must voor een Sociale media manager

 

Wat mag allemaal bij het oud papier?

Er zijn een aantal dingen waarvan je het misschien niet verwacht, die toch bij het oud papier weggegooid mogen worden. Een voorbeeld hiervan is het venster in een envelop. Veel mensen denken dat je het venster uit een envelop moet halen om de envelop op de juiste manier weg te gooien. Dit hoeft echter niet. Je mag gewoon de envelop met venster en al bij het oud papier doen. Verwijder wel het plastic om bijvoorbeeld tijdschriften of folders. Dit plastic hoort gewoon bij het plastic afval. Een enkele paperclip of een nietje mag ook gewoon bij het oud papier. Deze hoef je niet eerst te verwijderen alvorens je het weggooit. De kartonnen pizzadoos hoort weer niet bij het oud papier. Vanwege de etensresten hoor je deze bij het restafval te doen.

bubbeltjesenvelop

Onverwachte materialen die je niet kunt recyclen

Er zijn een aantal materialen die je niet kunt recyclen waarvan je het misschien niet direct verwacht. Drinkglazen bijvoorbeeld. Waar zou je deze weggooien? De meeste mensen zullen zeggen in de glasbak. Toch klopt dit niet. De glasbak is alleen bedoeld voor verpakkingsmateriaal, zoals een wijnfles. Een drinkglas hoort bij het restafval. Dat had je niet verwacht zeker? Andere voorbeelden zijn chipszakken, rietjes en plastic bestek. Deze horen allemaal bij het restafval.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!