Algemene informatie over goud

12/02/2020
|
35
koers goud

Net als zilver is goud een edelmetaal, maar het verschil is dat goud veel zeldzamer is. Omdat goud erg schaars is en interessante eigenschappen heeft (het glanst en roest bovendien niet) wordt het al honderden jaren als een waardevol metaal beschouwd. Goud is een heel zacht metaal. Van alle bekende metalen is goud, op lood na, het gemakkelijkst te buigen en te vervormen. Tegenwoordig wordt goud vooral als belegging gebruikt en wordt het soms gezien als een stabiele belegging. Men kan goud verhandelen op de beurs, of fysiek goud kopen en verkopen. De impact van vraag en aanbod op de marktwaarde van goud mag echter niet worden onderschat.

koers goud

Hoe je geld kunt verdienen met goud

Het lijdt geen twijfel dat beleggen in aandelen de bekendste vorm van beleggen is, maar er zijn veel andere manieren om in je vermogen te beleggen. Een interessante mogelijkheid is om in goud te investeren. De investering in goud sprak natuurlijk tot de verbeelding van de mensen, omdat goud gerelateerd was aan koningen en andere edelen. Investeren in goud kan echter ook een goed rendement opleveren. Aan de andere kant heeft deze beleggingsmethode zeker enkele risico's die je niet mag negeren. Investeren in goud wordt meestal gedaan door het verhandelen van derivaten of aandelen gerelateerd aan goud. Een aantal voorbeelden van partijen waarbij het mogelijk is om in goud te handelen zijn bijvoorbeeld Plus500, Lynx en DeGiro.

Gerelateerd nieuws  Laat een erfenis jullie niet verdelen

Waarom?

De vraag waarom iemand in goud zou moeten investeren, wordt eenvoudig beantwoord: natuurlijk omdat de goudprijs naar verwachting zal stijgen. Niettemin zijn de algemene principes van de aandelenmarkt ook van toepassing op beleggen in goud. Onthoud ten alle tijden dat resultaten uit het verleden geen zekerheid zijn voor de toekomst. Is er een reden om in goud te gaan investeren? Natuurlijk. Goud heeft een geruststellend effect op veel overheden, bedrijven en consumenten. In tijden van economische onzekerheid hebben we gezien dat veel van deze aspecten goud behandelen als een veiligheidsverzekering. Als de economische omstandigheden slecht zijn, wordt goud meestal waardevoller. Integendeel, met de bloeiende economie werd goud plotseling minder interessant. De goud prijs veranderd dus continu.

Meer in deze categorie

Waarin ga je jouw geld investeren? 

|
Financieel

Laat een erfenis jullie niet verdelen

|
Diensten, Financieel

Wanneer ga jij jouw boekhouding uitbesteden? 

|
Bedrijf, Belasting

Een boekhouder in Limburg inhuren

|
Financieel, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!