Geld terugkrijgen van de overheid

18/02/2020
|
107
warmtepomp zonneboiler aanvragen

Heb je economie gehad op school heb je zonder twijfels wel eens van subsidies gehoord.
Maar wat is een subsidie nu precies? Een subsidie is een tegemoetkoming van de overheid. Je krijgt dus geld van de overheid. Dat kan best prettig zijn, aangezien het normaal andersom gaat. De overheid geeft jou zo’n subsidie om bepaalde doelen te bereiken of bepaalde zaken te stimuleren. Vaak krijg je subsidies voor acties die te maken hebben met het milieu. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van zonnepanelen, het aanschaffen van een elektrische auto of in dit geval het vervangen van je cv-ketel.

Vervang je cv-ketel

Het verbeteren van ons milieu is al sinds de eeuwwisseling een belangrijk doel. Het kabinet heeft verschillende doelstellingen die in de korte termijn willen behalen. Milieubewust denken wordt aangespoord en dat zie je ook terug in het volgende beleid. Ons land wilt in 2050 namelijk af zijn van de standaard cv-ketel en deze vervangen door een zonneboiler. Wanneer je dit doet, krijg je hier ook subsidie voor. Betekent dit dan dat je de zonneboiler helemaal gratis krijgt? Nee, dat is niet zo. Voor een zonneboiler kun je maximaal 2300 euro terugkrijgen, afhankelijk van het vermogen van de boiler. Dit komt neer op ongeveer 40% van het totale aanschafkosten. Je moet het zelf dus wel willen. Heb je de ketel eenmaal vervangen, kun je het geld deels terugvragen van de overheid. Hoe je dit doet lees je hier.

Gerelateerd nieuws  Onderzoek over zilver

warmtepomp zonneboiler aanvragen

Hulp bij aanvraag

Het is een misconceptie dat het aanvragen van een subsidie zonneboiler veel tijd in beslag neemt en dat het moeilijk is. Op het internet kun je direct checken of en wanneer je subsidie kunt terugkrijgen. Vroeger moest dit nog allemaal met pen en papier en duurde het vrij lang. Met alle technologie van tegenwoordig weet je binnen 2 minuten wat je moet weten. Het maakt ook geen verschil of je de subsidie zakelijk of als particulier aanvraagt. Mocht het niet lukken kun je het aanvragen van de subsidie ook laten uitbesteden aan een andere partij.

Meer in deze categorie

Waarin ga je jouw geld investeren? 

|
Financieel

Laat een erfenis jullie niet verdelen

|
Diensten, Financieel

Wanneer ga jij jouw boekhouding uitbesteden? 

|
Bedrijf, Belasting

Een boekhouder in Limburg inhuren

|
Financieel, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!