Alle soorten drempelhulp op een rijtje

24/12/2021
|
39
drempelhulp rubber

De drempelhulp is een must have voor ieder huishouden dat toegankelijk wilt zijn voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Dit komt omdat drempels vaak moeilijk te oversteken zijn, aangezien er veel kracht nodig is om het hoogteverschil te overbruggen. Door een drempelhulp voor iedere drempel in huis te plaatsen, kunt u het hoogteverschil meer geleidelijk maken, waardoor rolstoel- en rollatorgebruikers comfortabel bij u in huis kunnen bewegen. Hieronder vindt u de verschillende soorten drempelhulp die er wordt gebruikt.

Drempelhulp rubber

Allereerst is er de rubberen drempelhulp. Doordat deze gemaakt is van rubber zal het zorgen voor veel grip, wat betekent dat u er met een rolstoel overheen kunt rijden, zonder dat u terug zult glijden. Daarnaast is rubber een zacht materiaal dat weinig tot geen krassen achterlaat op de vloer. Daardoor is dit materiaal perfect voor gebruik in huis. Rubber gaat daartegenover niet zo lang mee als andere materialen, waardoor een drempelhulp van rubber niet ideaal is voor buitengebruik.

Drempelhulp van aluminium

Voor buiten kunt u namelijk het best gebruik maken van een drempelhulp van aluminium. Deze zijn robuust en erg duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor buitenshuis gebruik. Daarnaast is aluminium een licht metaal, waardoor de drempelhulp makkelijk te verplaatsen is. Door het reliëfpatroon dat op de aluminiumplaten zit, kunnen banden veel grip krijgen wanneer ze eroverheen rijden.

Gerelateerd nieuws  Manieren om je huis meer waard te maken

Drempelhulp van hout

In laatste optie is om zelf een drempelhulp te maken van hout. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en is dus ideaal als u een snelle oplossing zoekt voor een drempel in huis. Hout is echter wel erg gevoelig voor weersinvloeden zoals regen, waardoor het hout nat kan worden en zal rotten. Daarom is een houten drempelhulp niet aan te raden voor buitenshuis gebruik.

Hoe u de drempelhulp kunt installeren

De installatie van een drempelhulp kunt u laten doen of zelf doen. Het zelf installeren van een drempelhulp is namelijk niet zo makkelijk als dat u zou denken. Vaak is het al genoeg om de drempelhulp op de juiste plek neer te leggen. Als u toch wat verschuivingen ervaart, kunt u de drempelhulp ook vast zetten doormiddel van schroeven of lijm.

 

drempelhulp rubber

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!