Boekenkast

Zoals de naam al zegt wordt deze kast oorspronkelijk gebruikt om boeken in kwijt te kunnen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat ze niet alleen meer gebruikt worden om boeken op te bergen, maar ook normale spullen. Denk hierbij aan platen, dekens of kussens. Je treft boekenkasten vaak aan in werkkamers of in woonkamers, maar je kunt ze ook tegenkomen op slaapkamers of in garages. Hier worden ze dan gebruikt voor de opslag van kleding of werkspullen. Je hebt verschillende soorten boekenkasten, denk hierbij aan een vakkenkast en een open boekenkast. Een vakkenkast heeft zoals de naam het al zegt vakken in plaats van planken, dit geeft dan een stoere uitstraling. Je hebt ook boekenkasten met deuren, om je spullen dan af te schermen. Dit oogt rustiger binnen je woning.

Chinese kast

Deze kasten worden vaak gebruikt als kunstwerk waarmee je kunt pronken. Ze passen heel gemakkelijk binnen de westerse interieurs. Of u uw huis nu klassiek of artistiek heeft ingericht, de Chinese kast past altijd bij de rest van de meubels. Je hebt, kleine, middelgrote en grote exemplaren. Ze zijn erg uniek door de kleur en de typische vormgeving. Een rode oude Chinese kast zal goed passen bij bijvoorbeeld een strak interieur.

Dressoir

Dressoirs worden vaak gebruikt als extra opbergmeubel. Je hebt ze met openstaande deuren en/of lades. Vaak wordt er kinderspeelgoed of bordspellen opgeborgen. Deze zijn snel weer te pakken. Er worden ook vaak mooie woonaccessoires bovenop een dressoir gezet, zodat deze dan goed zichtbaar zijn. Ook worden ze gebruikt als een meubel om de tv op et zetten. Dit is heel handig omdat de apparatuur die nodig is bij de tv heel makkelijk op te bergen is in het dressoir. Een dressoir zorgt ervoor dat een slaapkamer nog mooier oogt en daarnaast dat de kamer groter lijkt. Dit komt omdat het dressoir ook een bepaalde lengte geeft aan de slaapkamer.

Lees ook:  Duurzame energie, een noodzakelijke investering?

Kledingkast

Een garderobekast oftewel de kledingkast en echt nodig binnen een slaapkamer. De belangrijke functie is om kleding op te bergen. Je kunt je kleding er mooi in ophangen of in opvouwen zonder dat het een complete bende wordt op je kamer. Vaak zie je dat kledingkasten ook al broekrekken hebben waarin je je broeken op kan hangen of dat er een schoenenrek inzit waar je makkelijk en overzichtelijk je schoenen in kan plaatsen.