Alternatief voor een tiny house 

18/06/2022
|
160
draadeinden-2

Het is lang niet voor iedereen weggelegd om een tiny house te bewonen. De kosten zijn tegenwoordig vrij hoog. Voor het besparen van geld hoef je het eigenlijk niet meer te doen. Toch vinden veel mensen het idee van een tiny house wel leuk. Wil je een tiny house, maar niet al het gedoe met bijvoorbeeld het regelen van de grond? Check dan hier de alternatieven! 

Caravan 

Het lijkt totaal anders, een caravan of een tiny house. Maar, het is maar net hoe je het bekijkt. Met een caravan op een vaste plek bij een camping waar je in de winter ook gebruik kunt maken van het water en de electra kun je ook een groot deel van de tijd vertoeven. Natuurlijk ben je gebonden aan wetgeving: op de camping mag je niet permanent wonen. Maar, je mag wel een groot deel van je tijd gebruik maken van je caravan. Zo kun je toch het gevoel van kleiner wonen beleven.  

draadeinden-3

Natuurlijk is een caravan én een huis samen, duurder dan 1 huis of 1 tiny house. Als je echter consessies doet, kan dit wel meevallen. Je kunt ook de wensen en eisen aan de woning en de caravan wat lager leggen. Door te kiezen voor een goedkopere woning kun je daarnaast ook die caravan veroorloven. Hier heb je dan nog een extra voordeel: als je een feestje hebt in de winter, dan kun je dat ook in gewoon in je normale woning vieren. Zo heb je wat extra ruimte voor gelegenheden.  

Gerelateerd nieuws  Waarom denken we vaak pas aan luxe als we meer geld hebben?

Creatief met draadeinden 

Je kunt ook op de prijs drukken, door een oudere caravan te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld oude Engelse caravans waar de deurknoppen met draadeinden zijn bevestigd. Als je een oudere caravan met draadeinden in de deuren kiest betekent dit daarom dat je creatief moet zijn. Niet alleen door bijvoorbeeld draadeinden te kopen als er een deurknop afbreekt, maar ook de elektra is vaak totaal anders. Zo zijn er oude elektrische koppelingen in zo'n Engelse caravan waar je met trekkoordjes de verlichting activeert.  

Kortom? Met een goedkope caravan en een wat goedkoper huis, kun je net zo goed wat tiny house voordelen ervaren.  

Meer in deze categorie

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen

Zo bereid je je huisdieren voor op de verhuizing

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!