Huis veilig maken voor ouderen

19/02/2021
|
115
Personenalarmering installeren Maastricht

Ouderen door heel Nederland blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Het kan dan ook relevant zijn om veranderingen in de woning aan te brengen om ervoor te zorgen dat het veiliger wordt. Er zijn allerlei hulpmiddelen te vinden en aanpassingen die gedaan kunnen worden om de veiligheid te verhogen.

Personenalarmering installeren Maastricht

Een personenalarmering installeren in Maastricht, maar ook in andere delen van het land kan een heel zinvolle toevoeging zijn aan de veiligheid van de woonomgeving. Een personenalarmering installeren in Maastricht zorgt ervoor dat er met één klik op de knop alarm geslagen kan worden. Zo kunnen zorgverleners of bijvoorbeeld familie snel reageren op het alarm. Een personenalarmering installeren in Maastricht kan op verschillende manieren gedaan worden. Er kan bijvoorbeeld een alarm op de tafel komen of het alarm kan om de pols gedragen worden.

Beugels op de badkamer of op het toilet

Door het ophangen van beugels op de badkamer en/of op het toilet kunnen ouderen gemakkelijker opstaan of zich vasthouden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het in- en uitstappen van de douche omdat dit glad kan zijn. Het is van belang dat de beugels stevig gemonteerd worden zodat ze niet snel van de muur af getrokken kunnen worden.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van een elektrische driewieler

Toilet verhogen

Met een verhoogd toilet kunnen ouderen gemakkelijker op het toilet zitten en weer opstaan. Een verhoogd toilet in combinatie met een beugel zorgt ervoor dat er op een veilige manier naar het toilet gegaan kan worden.

Kleuren met contrast

Een andere manier om de woonomgeving veiliger te maken is om de woning in te richten met contrasterende kleuren. Bij ouderen gaat het zicht vaak erg achteruit, dit kan moeilijkheden bij het zelfstandig wonen veroorzaken. Door contrasterende kleuren in de woning te gebruiken kan het onderscheid in kleuren makkelijker gemaakt worden en kunnen voorwerpen sneller herkend worden.

Goede verlichting

Ouderen hebben tot wel drie keer zo veel licht nodig om goed te kunnen zien dan jongeren of volwassenen. Om ervoor te zorgen dat alles goed zichtbaar blijft, is het van belang om voor de juiste verlichting te zorgen. Dit maakt de kans op vallen kleiner en draagt dus bij aan een veiligere woonomgeving.

Meer in deze categorie

Wat kun je zelf doen bij een badkamer renovatie?

|
Wonen

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!