Ben voorbereidt voor je eerste rijles

23/05/2021
|
153
driving school tilburg

Voor iedereen is het moeilijk om voor de eerste keer achter het stuur te kruipen en kennis te maken met het drukke Nederlandse verkeer. Toch kan je het jezelf een stuk makkelijker maken door goed voorbereid te zijn op je rijlessen. Hieronder vind je adviezen die ervoor zorgen dat jij niet in het diepe wordt gegooid wanneer het tijd is voor je eerste rijles.

Leer alvast de theorie

Achter elke manoeuvre die je verricht zit een stukje theorie. Dit gaat niet alleen over hoe je het uitvoert, maar ook waar je je aandacht bij moet houden en op welke regels je moet letten. Zo kijk je bij het rechts afslaan eerst in je binnenspiegel en je rechterbuitenspiegel, om te kijken of er iemand achter of naast je zit. Nadat je dit goed hebt gecheckt, kijk je ook nog of je voorrang moet verlenen voor de weg waarop je wilt afslaan. Dit klinkt als heel veel werk en dat zal ook zeker zo voelen als je dit voor het eerst moet doen tijdens je rijlessen. Daarom is het handig om deze reeks van acties al uit je hoofd te leren en alvast de bijbehorende bewegingen te leren. Zo zal je een beter begrip hebben van elke manoeuvre en daarmee sneller in bereik zijn van het behalen van je rijbewijs. De meeste rijscholen, zoals bijvoorbeeld driving school Tilburg, stellen een theorieboek beschikbaar die je kan gebruiken tijdens het lessen.

Gerelateerd nieuws  Snel en voordelig je rijbewijs halen

Let op bij anderen

Een tweede tip die je heel gemakkelijk uit kunt voeren, is het meekijken wanneer je bij anderen in de auto zit. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je samen met je vader of moeder onderweg bent naar de supermarkt. Let vooral op de handelingen die zij uitvoeren, zoals het intrappen van de koppeling en het afwisselen van de koppeling met het gas. Als je in gedachten mee beweegt, kan je eigenlijk jouw autorijkunsten oefenen voor niets! Daarnaast is het ook handig om alvast goed te kijken naar de situatie buiten de auto. Als je een beter begrip hebt van de uitkijkpunten, de spiegels en de dode hoeken, dan zal je dit geheid sneller onder de knie hebben tijdens je rijlessen.

Ten slotte is het het beste om te vertrouwen op jouw rijinstructeur dat hij of zij jou goed zal begeleiden. Ga dus lessen bij een rijschool die bekend staat om goed advies en professionele begeleiding, zoals bijvoorbeeld driving school Tilburg. Zij zullen je gegarandeerd kunnen helpen met de situaties waar je je niet voor had kunnen voorbereiden met de bovenstaande twee tips!

driving school tilburg

driving school tilburg

Meer in deze categorie

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!