Buitenschoolse opvang (bso): welke verschillende opties heb je?

24/10/2021
|
47
buitenschoolse opvang

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen na school naar een opvang te sturen. Dit komt omdat ze niet thuis kunnen zijn in verband met hun werk, waardoor het kind anders alleen thuis zou zitten. Niet alleen is een bso erg handig voor de ouders, maar ook is het hartstikke leuk voor de kinderen, omdat ze zo de kans krijgen om andere kinderen te leren kennen en om met elkaar te kunnen spelen. Nu heb je ook verschillende opties die je kunt kiezen aan de hand van het werkrooster dat je hebt. Hieronder staan de drie opties beschreven en welke jij het beste kunt nemen in verband met je werk.

Opvang vóór school

Als je werkdag vroeger begint dan de schooldag van je kind, heb je waarschijnlijk geen tijd om je kind naar school te brengen wanneer deze pas open is. In dit geval kan je het beste kiezen voor een voorschoolse opvang. Hier kan je jouw kind naartoe brengen, zodra je naar je werk gaat. Hier zal je kind worden opgevangen en weggebracht naar school als het tijd is. Hierdoor loop je geen risico dat je je kind moet afzetten voor een school met nog gesloten poorten.

Gerelateerd nieuws  Goud al eeuwen lang belangrijk

Opvang voor tussen de schooltijden in

De pauzes tussen schooltijd in geven kinderen de tijd om naar huis te gaan om wat te lunchen, maar vaak zijn hun ouders nog aan het werk. Daarom organiseren veel basisscholen een tussenschoolse opvang, waar kinderen terecht kunnen als ze willen lunchen tussen schooltijden in. Omdat het op school is en door school wordt geregeld, hoef je je geen zorgen te maken dat je kind niet op tijd terug is of dat hij of zij ver moet lopen.

Opvang na school

Schooldagen op de basisschool eindigen vaak vroeg in de middag, terwijl een gemiddelde werkdag loopt tot vroeg in de avond. Daarom kan het ook handig zijn om je kind naar een buitenschoolse opvang na schooltijd te brengen. Deze zijn meestal tot in de avond open, wat makkelijk is voor ouders die tot laat werken. Als de naschoolse opvang niet op het schoolterrein zelf plaatsvindt, dan zal je kind waarschijnlijk door het kinderdagverblijf worden opgehaald om naar de bso te gaan.

 

buitenschoolse opvang

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!