Collaborative robot, de cobot!

15/05/2019
|
162
cobot

Cobot staat voor collaboratieve robot, wat betekent dat de robotarm ontworpen is om met medewerkers te werken. De zesassige robot vervangt geen werknemers maar ondersteunt ze juist. Dit betekent ook dat de robotarm niet in een gesloten kooi zal werken, maar met medewerkers in een ruimte zal werken. Zodra de beweging en activiteit zijn geprogrammeerd in de collaboratieve robot, kan de robotarm deze bewerking uitvoeren. Cobot is een robotarm die eenvoudig kan worden geprogrammeerd via een tabletcomputer met touchscreen. Hierdoor kun je de robot met de hand naar bepaalde posities verplaatsen. Vervolgens volgt de robot deze route.

De voordelen van een cobot

Het kopen van een of meer collaboratieve robots heeft verschillende voordelen. Met collaboratieve robots kunnen medewerkers bijvoorbeeld gemakkelijker het werk bijhouden. De cobot namelijk ook eenvoudiger zwaardere gewichten optillen. In tegenstelling tot de veel gebruikte robotarmen is cobot eenvoudig te programmeren. Daarom is de nieuwe intelligente industriële robotarm ook kostenbesparend. Tegenwoordig kunnen collaboratieve robots ook steeds complexere taken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan lassen of spuiten.

Gerelateerd nieuws  Hoe YouTube ineens tot je dagelijks leven behoort

Cobot en werknemer hand in hand

Om cobots goed in te zetten, is het belangrijk om het personeel goed te instrueren. Soms kunnen er vooroordelen bestaan over robotarmen. Door duidelijk te communiceren over wat een cobot wel en niet gaat doen, zal de introductie soepel verlopen. Veiligheid is hierbij ook van belang. Cobots voldoen aan strenge veiligheidseisen, zodat ze in de omgeving van mensen kunnen werken. Uiteindelijk zijn werknemers er juist blij mee, omdat cobots vervelende taken overnemen.

cobot

De cobot in een industriële werkomgeving

Robots worden al jaren gebruikt voor zware fysieke taken in industrieën zoals de auto-industrie. Deze robotarmen zijn echter duur en moeilijk te programmeren. Deze robotarmen kunnen ook in een gesloten cabine werken. Bij nieuwe intelligente robots is dit niet het geval, ze kunnen ook als collaboratieve robots worden ingezet. Op deze pagina lees je hoe moderne intelligente industriële robots werknemers en werkgevers kunnen helpen om gemakkelijker te werken.

Meer in deze categorie

Je drank online bestellen

|
Webshop

Alternate – Gaming PC

|
Webshop

Een webshop beginnen

|
Webshop

Een plasma aansteker kopen

|
Eten, Webshop
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!