Data inzichtelijk maken voor de ondernemer

18/08/2021
|
42
power bi dashboards

Als accountant heb je toegang tot een schat aan financiële data voor je klant. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat deze data vertaald wordt naar relevante, begrijpelijke en visueel aantrekkelijke power BI dashboards voor de ondernemer? Dit is geen eenvoudige klus, want voor het maken van goede, overzichtelijke power BI dashboards moet je aan een aantal kritische zaken denken. Wij leggen het je uit.

Bepaal de Kritieke Prestatie Indicatoren voor je klanten

Het eerste wat je inzichtelijk moet maken, is wat de klant van belang vindt. Bespreek dit dus goed. Denk vooral aan KPI’s die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. Bespreek dus de plannen voor het komende jaar, op die manier kun je direct een begroting opstellen. Stem ook af hoe frequent je de cijfers presenteert aan de ondernemer. Let ook goed op dat je de gemaakte afspraken vastlegt.

Welke data is er nodig?

Inventariseer goed welke data je nodig gaat hebben. Onderzoek ook vooraf of je deze data tot je beschikking hebt. Als dat niet het geval is, moet je je bedenken hoe je deze data gaat verkrijgen. Op basis van deze inventarisatie is het mogelijk om heldere afspraken te maken met betrekking tot de power bi dashboards.

Gerelateerd nieuws  Voorbereid op de schoolfoto

Verzamel de benodigde data

Zodra je weet welke data nodig is om de KPI’s inzichtelijk te krijgen, is het tijd om deze te verzamelen. Dit kan vaak een uitdaging zijn, omdat de data doorgaans versnipperd is over verschillende bronnen.

Sla en schoon de data op

Alle verzamelde data moet je centraal opslaan in het boekhoudpakket. Vanuit hier kunnen gegevens opgeschoond worden, mocht dit nodig zijn. Zorg ervoor dat alle noteringen met elkaar overeenkomen en corrigeer of verwijder zaken waar nodig. Eén centrale waarheid is namelijk het streven.

Geef de data visueel aantrekkelijk weer

Vanaf nu kun je daadwerkelijk power bi dashboards gaan weergeven. Zorg ervoor dat je deze overzichtelijk houd, door bijvoorbeeld te werken met lagen. Het is namelijk de bedoeling dat wanneer de ondernemer de dashboards bekijkt, de belangrijkste KPI’s direct zichtbaar zijn. Heeft hij meer informatie nodig? Dan moet het mogelijk voor hem zijn om te downdrillen.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!