De essentie van slaapmaskers

04/04/2021
|
125
Slaapmaskers

We zien steeds vaker dat mensen een slaapmasker aanschaffen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de positieve effecten een slaapmasker op uw gezondheid heeft. Helaas is er een groot deel van de samenleving zich nog niet bewust van de opmerkelijke effecten dat een slaapmasker bied. Speciaal voor deze mensen hebben wij deze blog opgesteld. Wij delen graag onze kennis over slaapmaskers en de positieve effecten deze brengt op gebied van slaap, huid, angst, stress en gezondheid. Misschien kunnen wij op lange termijn helpen met het verstrekken van informatie rondom slaapmaskers. Bent u benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

 

Positieve effecten van slaapmaskers

Er zijn veel wetenschappelijke bewijzen over de positieve effecten van een slaapmasker. Ten eerste is een slaapmasker aanschaffen goedkoper dan de aanschaf van verduisterende gordijnen. Een slaapmasker reduceert ook uw angst en stress. Mensen die bijvoorbeeld bang zijn in het donker kunnen een nachtlampje aan laten terwijl zij zelf een slaapmasker dragen. Hierdoor wordt de slaap bevorderd doordat je volledig duisternis ervaart met een slaapmasker. Door volledige duisternis te ervaren zal uw slaap langer en dieper zijn. Dit komt doordat er meer melatonine aangemaakt wordt bij volledige duisternis. Melatonine bevorderd uw belangrijkste slaapcyclus. Zonder volledige duisternis kunt u vaker gedurende de nacht wakker worden, dit komt doordat er niet genoeg melatonine is aangemaakt en u teveel licht om u heen heeft. Ons brein associeert donker met slapen, wanneer er dus teveel licht om u heen is gaat uw lichaam over op ‘overlevingsmode’. Slaapmaskers kunnen echter ook helpen bij uitgedroogde ogen, door verwarming op je slaapkamer kan het voorkomen dat je naarmate de nacht uitgedroogde ogen krijgt. Een slaapmasker helpt dus bij een gezonde huid rondom de ogen. Naarmate de tijd zullen uw wallen ook verminderen.

Gerelateerd nieuws  Wat doe je in een persoonlijk voedingsschema? 2 tips voor een gezond dieet

 

Tot slot

Herkent u zichzelf in een van de voorbeelden? Wilt u graag de verbetering aan? Wacht niet! Er zijn veel verschillende slaapmaskers te vinden, maar wij raden u aan om een kwalitatief goed slaapmasker aan te schaffen. Op langetermijn zult u hier erg profijt van hebben. Daarnaast zijn er veel positieve effecten bij uw gezondheid door het gebruik van slaapmaskers.

Slaapmaskers

Meer in deze categorie

5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

|
Gezondheid

Werken aan je gezondheid? Ga lekker fietsen!

|
Gezondheid, Health

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!