De technologie voor gezondheid

06/09/2021
|
138
laserbehandeling kalknagels

Technologie en gezondheidswetenschappen zijn zoals andere wetenschappen al eeuwen in ontwikkeling. Waar vroeger de simpele griep makkelijk je dood kon zijn, is de overlijdenskans van griep inmiddels al flink gedaald. Zo heeft ook de uitvinding van bijvoorbeeld penicilline gigantisch geholpen, of überhaupt al zoiets simpels als handen wassen en het verspreiden van bacteriën. Al deze vooruitgang zou je wel eens kunnen laten vergeten dat we eigenlijk nog helemaal niet zover zijn, en niet ontzettend veel eten. Zo weet men bijna niets over de werking van de hersenen, en dan met name over hoe we hersenziektes kunnen verbeteren. Kanker is ook nog steeds een slopende ziekte die na een investering van miljarden geen genezing kent. Het nut van het juiste voedsel is lang onderschat door de wetenschap, en ga zo maar door.

De tandarts

Zo is ook de tandarts nog niet veel verder qua technologie als je erover nadenkt. Stap voor stap worden de behandelingen wel minder pijnlijk door steeds meer (minder ingrijpend) te verdoven. Een gaatje boren en opvullen hoeft gelukkig allang niet meer zo pijnlijk te zijn, en je voorkomt met een dergelijke simpele ingreep een hoop extra pijn een tijd later. Hoewel op deze vlakken de techniek bijna niet vooruit lijkt te gaan, worden er toch elke tien jaar ongeveer grote stappen gemaakt. Tegenwoordig heb je ook tandartsen die kunnen boren met lasers, en zo worden dergelijke technieken meer gebruikt in andere werkgebieden.

Gerelateerd nieuws  Hoe belangrijk is slaap voor het lichaam?

laserbehandeling kalknagels

Laserbehandeling kalknagels

Bij kalknagels bijvoorbeeld komt een laser tegenwoordig ook aan de pas. Hoewel kalknagels een lange tijd niet per definitie op te lossen waren, zorgt een gerichte laser ervoor dat de schimmels sterven. Geen behandelingen meer met azijn dus, en het aanstippen van de getroffen nagels. Geen kalknagels die met speciale nagellak moeten worden behandeld en geen gokjes meer wagen om de juiste middeltjes te kopen. Een laserbehandeling kalknagels kan met twee of drie behandelingen al gedaan zijn, tot eventueel een stuk of zes behandelingen indien nodig. Met een laserbehandeling kalknagels ben je misschien meer kwijt financieel, maar heb je ook meer zekerheid dat je van je kalknagel(s) af bent.

Noodzaak

De waarheid is dat, zolang er geen noodzaak is of veel geld verdiend kan worden, de technologie niet zo snel gaat. Hoewel we al met MRI scans zitten die niet schadelijk zijn voor je lichaam maar waarmee je door je lichaam kunt kijken, en technologische snufjes zich blijven ontwikkelen, zijn we er nog even niet. Daar komt bij dat wanneer er wel noodzaak is, er sommige risico’s genomen moeten worden of andere complicaties in beeld kunnen komen. Kijk naar de vaccinaties tegen Covid-19 die sneller werden ontwikkeld dan we gewend zijn, of naar veranderlijke mutaties van ziektes en bijvoorbeeld kanker. Omdat je moet dealen met levende organismes en cellen die zich verdedigen, is niets zo makkelijk als het lijkt.

Meer in deze categorie

5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

|
Gezondheid

Werken aan je gezondheid? Ga lekker fietsen!

|
Gezondheid, Health

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!