De vervoerder kiezen voor het verzenden van pakketten

16/01/2023
|
123
spoedkoerier

Als je een organisatie hebt die veel pakketten stuurt dan krijg je ermee te maken: je moet de pakketten versturen. Ook wanneer je een webshop hebt heb je hier mee te maken, nog meer zelfs dan bij een fysieke winkel. Je moet de pakketten versturen en dit doe je waarschijnlijk met een vaste vervoerder. In Nederland is de meest gebruikte vervoerde PostNL en daarop gevolgd DHL. Ook vervoerders als Budbee worden steeds populairder en groeien hard. Je wil als organisatie dat je pakketten op tijd bij de consument komen. Zeker als je belooft vandaag besteld is morgen is huis wil je dit, want de consument van tegenwoordig is zeer veeleisend. Hoe kies je nu een goede vervoerder? In dit blog een aantal criteria waar je op kan letten bij het kiezen van een vervoerder.

 

Buiten Europa

Als je een vervoerder kiest dan kun je letten op het netwerk. De meeste vervoerders leveren in Nederland en België, maar niet in andere landen in Europa. Let hierop als je van plan bent je organisatie uit te breiden naar het buitenland. Heeft de vervoerder wel een verzendservice in het buitenland? Zoek dit dan goed uit, want vaak wordt dit dan gedaan via een partner van die vervoerder. Er komt dan weer een extra schakel tussen in het proces waar jij rekening mee moet houden. Als er iets mis gaat met verzenden heb jij dus meer werk om te doen, omdat je moet kijken waar het precies mis ging.

Gerelateerd nieuws  Is je leven makkelijker met een rijbewijs?

spoedkoerier

Eisen

Iedere vervoerder wil graag een bepaalde afmeting en gewicht van pakketten en heeft hier voorkeuren voor. Er worden ook vaak toeslagen gehanteerd voor pakketten die afwijken van de ideale afmeting van die vervoerder. Denk hierbij aan de lengte van het pakket die afwijkt om maar een voorbeeld te geven. Kijk goed welke vervoerder de afmetingen en het gewicht van jouw pakketten als ideaal ziet. Dit gaat je veel geld schelen.

 

Ophalen

Let er ook op hoeveel pakketten ze gratis komen ophalen bij jou om te verzenden. Bij de ene vervoerder is dit meer dan bij de andere vervoerder. Vaak halen vervoerders je pakketten al de volgende werkdag op, maar dit is niet altijd zo. Wil je je pakketten snel verzenden? Dan kun je het beste kiezen voor een spoedkoerier. De spoedkoerier kan je pakketten vaak nog dezelfde dag ophalen en bij de klant leveren.

Meer in deze categorie

Milieuvriendelijke alternatieve voor traditionele verpakking

|
Transport

De geschiedenis van de Taxi

|
Transport, Vervoer

Je motorrijbewijs in Tilburg halen

|
Transport

Veilig rijden met sneeuw

|
Auto, Transport
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!