Een badkamer inrichten doe je zo!

10/06/2021
|
160
douche dorpel

Ah, de badkamer. Een ondergewaardeerde maar belangrijke ruimte in een woning. Je kunt niet zonder een badkamer. Je doet er je boodschappen, maak je klaar voor bed en weer als je wakker wordt en bovendien reinig je jezelf er dagelijks. Ga je jouw badkamer inrichten moet je op een aantal dingen laten. Zeker als je de combinatie van een stijlvolle én praktische badkamer intact wilt houden.

De juiste lampen en verlichting

Een donkere badkamer is meteen niet praktisch. Genoeg en vooral goed licht zijn belangrijke kenmerken van een badkamer. Vrouwen doen er bovendien hun make-up, mannen hun haar en nog veel meer. Je hebt licht nodig om al deze handelingen uit te kunnen voeren in detail. Het helpt zeker als je een raam hebt. Natuurlijk heeft niet elke woning deze luxe. Maak in dat geval gebruik van voldoende onnatuurlijke lichtbronnen zoals spots of strips.

Leer van je fouten

Is dit niet de eerste keer dat je een badkamer gaat inrichten, leer dan van foute uit het verleden. Heb je ooit in een overstroming meegemaakt in je vorige badkamer, regel dan een douche dorpel om dit weer te voorkomen. Een douche dorpel houdt het water tegen op de grond. Zo staat jouw badkamer nooit blank. Verder is een douche dorpel ook niet duur.

Gerelateerd nieuws  Slimme oplossingen voor in huis

douche dorpel

Kleuren van de badkamer zelf

Wit is dé kleur van badkamers, en dat is niet voor niets zo. Hoe vaak zie je een badkamer met een groen of rood interieur? Precies! De kleur wit geeft de badkamer een rustige uitstraling. Overgins geld dit niet alleen voor de kleur wit, maar ook voor bijvoorbeeld grijs of lichtbruin. Ook zorgen deze kleuren ervoor dat de ruimte zelf veel groter oogt.

Werk met de ruimtes die je je hebt

De badkamer zal vaak niet de grootste ruimte van het huis zijn, dus ga daarom slim met de mogelijkheden om. Een kast helpt je met het opbergen van onder andere handdoeken, washandjes en huidverzorgingsproducten. Verder kun je een wasmand gebruiken voor al die vuile was gebruiken. Verder moet je vooral de hoogte in werken. Plankjes en muren zijn hiervoor geschikt.

Meer in deze categorie

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen

Zo bereid je je huisdieren voor op de verhuizing

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!