Een bedrijf opstarten

17/02/2020
|
45
arbeidscontract

arbeidscontract

Wanneer je een bedrijf gaat opstarten zijn er genoeg dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet je naar de mogelijkheden kijken. Wat voor soort bedrijf wil je? Een fysiek bedrijf? Bied je diensten of goederen aan? Dit zijn allemaal zaken waar je je op moet oriënteren voordat je kunt beginnen met verdere plannen maken. Ook zul je de markt moeten verkennen en je strategie moeten bepalen. Waarmee gaat jouw bedrijf zich onderscheiden van anderen? Wat maakt jouw bedrijf anders? Maak een financieel plan en kijk of u een financiering moet aanvragen. Met een financieel plan breng je in kaart hoeveel je nodig hebt en waar je het geld vandaan wilt halen.

 

Het bedrijf is opgestart

Nadat een plan is gemaakt en het bedrijf is opgestart kun je aan verdere zaken gaan beginnen. Bedenk eens of je personeel in dienst wilt nemen of niet. Als je personeel in dienst neemt zul je ook een arbeidscontract moeten opstellen. De arbeidsovereenkomst is de overeenkomst waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten. In een arbeidsovereenkomst staan de belangrijkste afspraken over je werk. Andere namen voor een arbeidsovereenkomst zijn arbeidscontract, dienstverband, dienstbetrekking of loondienst. Arbeidsovereenkomst is de term die in de wet staat, arbeidscontract wordt meestal voor het schriftelijke contract gebruikt.

Gerelateerd nieuws  Wat je moet weten als online marketeer?

 

Arbeidscontract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd

Er zijn 2 soorten arbeidscontracten, voor bepaalde tijd en voor onbepaalde tijd. Het verschil zit in de tijd voor hoelang het contract loopt. Een contract voor onbepaalde tijd wordt ook wel een vast contract genoemd. Deze eindigt altijd pas na opzegging door de werknemer met inachtneming van de opzegtermijn of door ontbinding of opzegging vanuit de werkgever op basis van een gegronde reden. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is bij het aangaan van het contract al vastgesteld wanneer het zal aflopen. Een werknemer is hierbij voor een van tevoren afgesproken periode bij de werkgever in dienst. Dit contract kan niet tussentijds worden opgezegd, tenzij dat uitdrukkelijk is opgenomen in een van de bepalingen.

Meer in deze categorie

Waar moet je op letten voor goede websitefoto's voor je bedrijf?

|
Bedrijf, Bedrijfsleven

Het starten van een eigen bedrijf: essentiële stappen en overwegingen

|
Bedrijf

Hoe bepaal je de prijs van een product?

|
Bedrijf

Eigen nagelsalon beginnen doe je zo

|
Bedrijf
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!