Tegenwoordig is het moeilijk om met een kleding webshop door te breken. Er zijn al zoveel mensen die een eigen kleding webshop hebben gestart dat het moeilijk wordt om je te onderscheiden van de rest. In Nederland zijn er momenteel 37 duizend webshops die zich hebben geregistreerd als detailhandel, dit aantal is binnen vijf jaar fors gestegen. Vijf jaar geleden waren er nog maar 23 duizend webshops geregistreerd als detailhandel. Om je te onderscheiden van de rest kun je een eigen kledinglijn ontwerpen. Neem als voorbeeld La sisters, zij hebben een kleding webshop, maar ontwerpen alles wat ze verkopen zelf. Dit merk je wel aan de prijs bij sommige items, maar dan heb je wel iets unieks.

la sisters

Stappenplan

Voor je een kledinglijn kunt starten zul je alles op papier moeten zetten hoe je alles gaat doen. Dit zijn een aantal stappen.

  1. Schrijf een businessplan. Wat voor een bedrijf je ook gaat starten, je hebt een plan nodig. In je businessplan omschrijf je zo nauwkeurig mogelijk wat je idee is, je doelen en hoe je deze gaat bereiken.
  1. Leg de naam vast. Als je nog geen naam voor je merk hebt moet je hier zo snel mogelijk mee starten. Maak een lijstje met verschillende namen of woorden die je graat in je naam wilt verwerken. Als je vaker gaat brainstormen heb je naar een paar keer de perfecte naam.
  1. Bedenk een marketing strategie. Een marketingplan schrijf je voor dat je gaat starten met de productie. In je marketingplan moet sowieso staan wie jouw ideale klanten zijn, waar je klant online te vinden is, wat de USP van jouw product zijn en wie je ambassadeurs zijn.
  1. Maak een begroting van de verwachte uitgaven, door een begroting te maken kom je niet midden in het proces erachter dat je eigenlijk meer geld nodig hebt.
Lees ook:  Ideeën voor een nieuwe hobby

 

Tips bij het starten van een kledinglijn

Een tip is, kijk waar vraag naar is. Je kunt een basic zwart T-shirt gaan ontwerpen, maar die krijg je bij iedere winkel voor een paar euro. Kijk wat veel gedragen wordt en maak er een eigen variatie op. Tips twee, probeer partners te zoeken. Je kunt de kleding op je eigen website verkopen, maar probeer ook te kijken of ze op andere plekken je kleding willen verkopen.