Het is een hele klus om een kerstpakket samen te stellen, tenminste als je het goed wilt doen. Je wilt niet ieder jaar hetzelfde borrelpakket geven. Er zijn een paar dingen die je in je achterhoofd kunt houden bij het uitkiezen van een kerstcadeau voor je werknemers.

Voor iedereen wat

De één heeft een glutenallergie, de ander een pinda-allergie en sommigen zijn vegetarisch: allemaal dingen waar je over na moet denken als je producten voor een kerstpakket uitzoekt. Weet dat je niet iedereen blij kunt maken met álles wat in het pakket zit. Ga dus voor een variatie aan producten. Je kunt dit probleem ook uit de weg gaan door een pakket samen te stellen zonder eten en drank.

Kwaliteit versus kwantiteit

Een afweging die je moet maken is of je voor kwaliteit of kwantiteit gaat. Ga je voor een grote en goedgevulde doos, dan kan het zijn dat sommige producten niet lekker zijn of snel kapot gaan. Dat is niet altijd een ramp, want het uitpakken van een borrelpakket voor Kerst is altijd een feestje op zich. Je kunt echter ook gaan voor een klein pakketje met een paar duurdere producten waarvan de kwaliteit is gegarandeerd.

borrelpakket

Houdbaarheid borrelpakket

Het is belangrijk om rekening te houden met de houdbaarheid van de producten die je kiest. Producten als kaas en yoghurt zijn niet lang houdbaar. Stel, je hebt een middag waarop je de pakketten uitdeelt, kun je dat aangeven. Kies je om de pakketten te laten bezorgen, dan is dat moeilijker en kun je dat risico beter niet nemen. Geen ramp, want weinig mensen hebben moeite met verpakte chocola en borrelnootjes.

Doelgroep

Je moet ook in je achterhoofd houden voor wie je het kerstpakket samenstelt. Heb je uitsluitend vrouwelijke werknemers? Dan doe je hen waarschijnlijk geen plezier met een aftershave. Hetzelfde geldt voor de leeftijd. Heb je een gevarieerd personeelsbestand, dan kun je het beter algemeen houden met spullen of borrelpakket dat iedereen waardeert. Een persoonlijke twist kun je toevoegen door een persoonlijk kerstkaartje te schrijven.

Geen kerstpakket

Je kunt ook voor iets anders kiezen dan een cadeaupakket. Denk aan een leuk dagje uit voor het hele team. Dat is gezellig en tevens goed voor het groepsgevoel.