Een veranda in je tuin

09/06/2019
|
110
kirkels

Een veranda in je tuin

Wat is een veranda eigenlijk? Een veranda is een soort aanbouw aan een woning meestal zit er dak op en het is vaak van hout gemaakt. Het kan zijn dat er ook glas om heen zit maar dan spreken we eigenlijk niet meer van een veranda maar van een serre. Ook is de vloer van een veranda bijna altijd gelijk aan het niveau van de vloer binnen in het huis.

kirkels

Waarom zou je een veranda nemen?

1.      Waardestijging van de woning, een goed aangelegde exclusieve veranda kan de waarde van de woning doen stijgen. Het is namelijk best een gewilde ruimte en wanneer er sprake is van een ruime tuin zal een veranda zeker worden gezien als een pluspunt. Over het algemeen is het betrouwbaar om te zeggen dat de aanlegkosten van de veranda ongeveer gelijk liggen aan de waardestijging van de woning – mits de veranda natuurlijk goed wordt aangelegd en onderhouden.
2. Isolatie en energiebesparing, een veranda heeft een onverwacht voordeel: energiebesparing. De veranda functioneert namelijk als extra isolatie-laag van de woning. Dat geldt zeker voor een veranda die wordt afgesloten met een glazen pui, maar ook zonder dat heeft het hout van de veranda al een isolerende werking. Bovendien wordt de wind die langs het huis waait gebroken, waardoor er minder snel sprake is van tocht en warmteverlies.
3. Genieten van elk weer, een groot praktisch voordeel van de veranda of uitbouw is natuurlijk dat je van elk weer kunt genieten. Zodra de buitentemperatuur hoog genoeg is kun je lekker buiten gaan zitten. Dankzij de overkapping kun je dit ook gerust doen wanneer het regent of waait. Zeker wanneer je een gezellige vuurkorf of buitenhaard neerzet, zodat je ook nog eens kunt genieten van wat extra knusse warmte op je veranda.

  1. geschikt voor elke woning, de stijl van de veranda kan je altijd aanpassen op de stijl van je eigen huis. Je kan niet een super moderne veranda aanleggen bij een ouderwets huis. Het kan wel maar ziet er misschien een beetje raar uit. Je kan het altijd naar je eigen smaak doen.
Gerelateerd nieuws  Welk zwembad moet jij hebben?

Meer in deze categorie

De voor- en nadelen van een warmtepomp

|
Huis en tuin

Duurzaamheid in asbestbeheer

|
Huis en tuin

7 tips voor sfeervolle badkamerverlichting

|
Huis en tuin

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!