Een voederplank met strooivoer

23/07/2021
|
90
strooivoer

Elke vogel heeft zijn eigen smaak, net als bij de mensen. Door een voederplank met strooivoer te plaatsen zorg je voor een goede variatie in voedsel voor de verschillende vogels. Het is ook handig om het strooivoer op verschillende plekken in de tuin te strooien. Waar de ene vogel graag op jouw voederplank het voedsel zoekt, wilt de andere toch liever de tuin rondstruinen en zoeken. Verder kun je makkelijk een goede variatie maken zodat elke vogel zijn eigen lekkernij heeft. Kijk wel goed na dat je gezond voer geeft. Dingen als zout, sommige fruitpitten en zaden kunnen giftig zijn voor de vogels. Het is ook verstandig om geregeld de voederplek schoon te maken tegen schimmels.

De tuin versieren met slingers

Naast strooivoer kun je ook slingers ophangen met een grote variatie aan voedselbronnen. Zo help je de vogels met het aanbieden van variatie zodat ze vele verschillende voedingsstoffen toegediend krijgen op het juiste moment. De vogels weten uiteraard zelf zeer goed wat ze nodig hebben op elk gegeven moment. Zolang je tijdens het vogelvoer kopen zorgt voor die variatie, zullen de vogels zelf ervoor zorgen dat ze het juiste voedsel binnen krijgen. En zo kun je heerlijk in de ochtend genieten in de tuin met een kop koffie en de vogels die genieten van het voedsel wat je ze aanbiedt. Wees hierbij ook niet bang dat je te veel zal geven, de vogels stoppen vanzelf met eten wanneer ze voldoende hebben gehad.

Gerelateerd nieuws  Ideeën voor een nieuwe hobby

Elk moment van het jaar vogelvoer kopen

Vogels kun je rustig het hele jaar helpen met voedsel in de tuin. Ze zullen namelijk het natuurlijke instinct van voedsel zoeken nooit verleren. Ook zullen ze nooit te veel eten en weten ze precies wanneer ze moeten stoppen. Je kan op genoeg plekken op het internet of bij de dierenwinkel om advies vragen welk voedsel ze nodig hebben in welk seizoen. En als de vogels zich eenmaal op hun gemak voelen bij jou in de tuin, zullen ze elk jaar terug blijven komen. Waarbij zij zullen helpen met het opeten van de muggen waar jij in de zomer veel last van kan hebben. Een win-win situatie voor allebei dus.

vogelvoer kopen

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe onderhoud je je huis het beste?

|
Huis en tuin

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!