Een WordPress-site up en running krijgen

12/09/2021
|
52
gratis template wordpress

Een WordPress-site up en running krijgen

Of je nu een informatieve site wilt opzetten, een interactieve site wilt lanceren met allerlei tools erop of je bijvoorbeeld een webshop wil runnen, veel sites draaien tegenwoordig op WordPress. Van kleine websites van MKB-bedrijven tot grote sites als die van Forbes, Sony en UPS: WordPress blinkt uit in zowel gebruiksgemak en flexibiliteit als schaalbaarheid en stabiliteit. Daarmee heeft het concurrerende CMS-platforms als Drupal en Joomla in een nichepositie gedrukt. En hoewel sommige hobbyisten en mensen die alleen een WYSIWYG (What You See Is What You Get)-editor willen gebruiken, bewust kiezen voor alles-in-een tools als SquareSpace, Wix en Weebly, zweren de meeste professionals bij WordPress. Dit is onder andere om de vele mogelijkheden die als CMS-systeem het biedt, het feit dat het open-source is en dat het op de lange termijn veel goedkoper zijn dan de bovenstaande platforms die praktisch alles voor je regelen.

In dit artikel zullen we je met wat eerste stappen op weg helpen met WordPress. Omdat er zoveel mee mogelijk is, is dit niet meer dan een allereerst begin. Maar als je een beetje autodidactisch bent ingesteld, is het een ideale manier om te beginnen met iets dat veel mogelijkheden biedt en je veel geld kan uitsparen.

Eerste stap: domeinregistratie en hosting

Als je een eigen website wil lanceren, is de eerste stap om een domeinnaam eindigend op .nl, .com of een ander top level-domein te registreren. Dit kan in de regel bij een hostingprovider waar je opslagruimte op een webserver huurt. Wellicht heb je dit al gedaan. In dat geval gefeliciteerd met je nieuwe site! Als je dat nog niet hebt gedaan, dan is ons advies om iets meer neer te leggen voor een degelijke hostingpartij. Deze herken je onder andere aan goede ratings en een dienstenpakket dat je volledig ontzorgt wat betreft het onderhoud van je site. Hierbij kun je denken aan zaken als dat zij de software updaten en dat er tools beschikbaar zijn waarmee je zelf WordPress kunt installeren.

gratis template wordpress

 

Begin met een gratis template voor WordPress

WordPress is in principe een online tekstverwerker, maar wel een die een veel steilere leercurve kent dan bijvoorbeeld Microsoft Word of Google Docs. Als je eenmaal je weg weet te vinden in WordPress, dan is best logisch en handig in gebruik. Maar om op dat punt te komen, is het handig om er eerst een beetje mee aan te rommelen.

Gerelateerd nieuws  Geleidmechanisme in de industrie

Er zijn veel websites die betaalde templates aanbieden. Voor dit stadium is dit echter niet nodig. En sowieso zijn er veel sites waar je een goede gratis template voor WordPress kunt scoren. En wie houdt er niet van gratis? Zodra je je weg weet te vinden in WordPress en dan het gevoel hebt dat je liever een betaald, design sjabloon wilt, dan kun je daar altijd nog naartoe switchen.

Meer in deze categorie

7 effectieve manieren om meer instagram-volgers te krijgen

|
Lifestyle, Zakelijk

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Opties voor innovatie

|
Bedrijf, Zakelijk

Welke websites zijn er om banen te vinden?

|
Werk, Zakelijk
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!