Effectieve manieren om je woning te verduurzamen

09/04/2021
|
32
Ja Solar zonnepanelen

Je woning verduurzamen is altijd een goed idee. Niet alleen draag je een steentje bij aan een duurzamere wereld, maar je bespaart ook nog eens een hoop kosten op maandbasis. Een echte win-win situatie, toch? In deze blog vertellen we je meer over verschillende effectieve manieren om je woning te verduurzamen.

Ja Solar zonnepanelen

Een effectieve manier voor het verduurzamen van je woning is het aanschaffen van Ja Solar zonnepanelen. Je kunt natuurlijk ook voor een ander merk dan Ja Solar kiezen. Ja Solar zonnepanelen staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn daarom erg populair. Bij zonnepanelen is het belangrijk om te bepalen hoeveel stroom er nodig is om de woning van energie te voorzien. Voordat je zonnepanelen aan gaat schaffen, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk energie gebruikt in huis. Denk bijvoorbeeld een led lampen of zuinige apparatuur. Zo bespaar je éxtra op de kosten!

Isoleren

Het isoleren van de spouwmuur en een eventueel schuin dak is onmisbaar als je jouw woning wilt verduurzamen. Door te isoleren gaat er minder energie verloren. Hierdoor houdt je de energie en warmte vast in huis, waardoor je deze niet hoeft op te wekken (en dus niet in hoeft te kopen). Het isoleren van de spouwmuur is heel simpel! Daarom is dit de makkelijkste manier om je woning te verduurzamen. Het isoleren van je vloer is ook een effectieve manier om je woning te verduurzamen. Via de vloer gaat namelijk warmte verloren, dit kun je voorkomen door goed te isoleren. Daarnaast voelt een geïsoleerde vloer heel fijn aan, zeker als je kinderen hebt die regelmatig op de grond spelen.

Gerelateerd nieuws  Duurzame energie, een noodzakelijke investering?

Warmtepomp aanschaffen

Met een warmtepomp wordt de buitenlucht gebruikt om het huis en het water te verwarmen. Dit maakt dat een warmtepomp zorgt voor een efficiënte manier van verwarmen. Een warmtepomp werkt het beste in combinatie met goede isolatie, zodat de energie in het huis blijft hangen. Tegenwoordig is het bij nieuwbouwhuizen verplicht om een warmtepomp aan te schaffen, omdat Nederland van het gas af wilt.

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!