Fitness pas goed na je 18e

23/09/2020
|
25
breda crossbox

Het grote verschil tussen fitness en andere bekende sporten is dat bij fitness gezonde voeding en gezond leven centraal staan. Iets wat wel gebeurd bij andere sporten, maar niet zo belangrijk is. Een ander groot voordeel van sporten in een sportschool is dat je alles zelf bepaald, hoe laat je gaat, hoe lang je gaat en noem het maar op. Fitnessen word soms al vanaf een jonge leeftijd gedaan (14-15). Toch word aangeraden dat je pas begint met fitness als je lichaam uitgegroeid is. Dit is wanneer je 18 wordt. Voor degene die toch eerder gaan sporten, zorg ervoor dat je altijd weet waar je mee bezig bent. Hier volgen een paar tips voor de beginners onder ons.

 Ga niet zomaar aan de slag

Het eerste wat je moet doen voordat je los gaat in de sportschool is research. Onderzoek bijvoorbeeld hoe je een oefening moet doen en zoek algemene informatie op. Te beginnen met je houding. Misschien wel het allerbelangrijkste aspect. Je rug, schouders en eigenlijk je hele lichaam kunnen leiden onder een foute houding. Ga dus nooit zomaar tillen als je niet weet hoe je moet staan. Vraag altijd hulp van een begeleider/coach. Dan komen we bij het volgende punt. Laat je ego niet overnemen en ga zeker niet te zwaar tillen. Werk met een gewicht waarmee je goed kan werken. Vaak zie je dat jonge gasten teveel hooi op hun vork nemen en boven hun gewicht gaan tillen. Geen goed idee.

Breda crossbox

Crossfit is een misschien iets voor jou op het moment dat je niet erg ervaren bent met het sporten in een echte gym. Door eerst aan crossfit te doen maak je als beginners kennis met verschillende compoundoefeningen. Deze kennis kun je later meenemen naar de sportschool. Ook bouw je op deze manier conditie op, wat ook erg belangrijk is wanneer je overschakelt op fitness. Woon je in de regio Noord-Brabant? Dan is breda crossbox een goede sportschool om te beginnen. Hier draait het echt om het familiegevoel. Voor meer informatie kun je kijken op de website.

Gerelateerd nieuws  Een goede tandarts in Rotterdam centrum

breda crossbox

 

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!