Geleidmechanisme in de industrie

28/12/2019
|
145
geleiderail

Er zin tientallen verschillende bedrijven te vinden in de industriële sector. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Veel van deze bedrijven maken gebruik van allerlei machines en andere technische hulpmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een drinkautomaat, een pinautomaat, maar ook de inrichting van een bedrijfsbusje of een treinrails. Er is dus een groot werkgebied waarin geleiders een grote rol spelen. Ieder object heeft weer andere geleiders nodig om optimaal te kunnen functioneren. Er zijn bedrijven die zich volledig focussen op het ontwerpen en produceren van deze geleiders. Zij doen elke dag hun best om kwalitatieve geleiders te maken van verschillende materialen als aluminium en (roestvrij) staal.

 

Andere functies

Gebruik jij een busje met hierin jouw gereedschap, dan heb je waarschijnlijk een andere geleider nodig dan wanneer je een koffieautomaat in een kantine moet onderhouden. Je denkt misschien dat je nog nooit zo’n geleider hebt gezien, maar wat dacht je van de vangrail langs de snelweg? Dit is overduidelijk een geleiderail. Chambrelan is een voorbeeld van een fabrikant die zich bezig houdt met het produceren van verschillende soorten geleiders. De belangrijkste worden hier besproken.

Gerelateerd nieuws  Het automatiseren van de werkplek

Telescopische geleider - Deze geleider schuift zichzelf door gebruik te maken van kogels. Deze geleider heeft ook een duidelijke eindstop en is geschikt om objecten tot ongeveer 1250 kilo en 2 meter te geleiden.

Lineaire geleider - Een lineaire geleider heeft een geleidenprofiel dat altijd hetzelfde blijft. Hier zitten meestal meerdere loopwagens in verwerkt. Dit soort geleiders zijn geschikt om objecten van 5 tot 600 kilo te geleiden.

Uittrek-en kantelmechanisme - Dit geavanceerde mechanisme zorgt ervoor dat je een lade naar achter of voor kunt laten bewegen maar tegelijkertijd ook naar beneden. Natuurlijk kun je dit volledig naar eigen wensen instellen en later ook aanpassen.

Dubbele handgreep - Een totaal ander systeem. De handgreep die je ziet heeft een knop waarmee een lade vastgezet kan worden in verschillende standen.

Nu weet je dat ook geleiders in verschillende grootte en maten voorkomen. De ene geleider is beter geschikt voor een klus dan de andere. Bedenk daarom van te voren altijd even wat je precies zoekt in een geleider voordat je overgaat op aankoop.

geleiderail

Meer in deze categorie

Het automatiseren van de werkplek

|
Industrie

Welke Markforged printer is geschikt voor mijn bedrijf?

|
Industrie

Een WordPress-site up en running krijgen

|
Industrie, Machines

Een milieubewuste bedrijfsvoering

|
Industrie, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!