Het automatiseren van de werkplek

22/05/2022
|
48
autostore

Ben je van plan om de werkplek te gaan automatiseren? Dan kan dit zorgen voor enorme werknemersvoordelen. Automatisering bevordert namelijk de ergonomische werkplek. Wist je dat het bewezen is dat het de fysieke en de mentale stress vermindert? Ook verbetert het de werkomgeving en maakt het de werknemers minder kwetsbaar voor werk gerelateerde blessures. De opleidingseisen en de complexiteit van de gebruikersinterface hebben een positief effect op inzetbaarheid van het personeel. Ben je benieuwd naar de automatisering van de werkplek? Lees dan verder.

Robots

Bij automatisering gaat het voor een deel om robots, maar lang niet alleen om hen. Het gaat ook om de mensen op de werkplek. De robots helpen, maar zij zijn makkelijk op te schalen als dat nodig is. Een reden hiervoor kan de drukte zijn. Denk hierbij aan het hoogseizoen. Je wordt door robots minder afhankelijk van tijdelijke mensen die komen werken. Hierdoor heb je weer meer middelen om te investeren in het personeel dat vast in dienst is. Robots verminderen ook de stress, zorgen voor minder overwerken en zorgen voor minder ongunstige tijden van medewerkers. De robots pakken en leveren goederen op de slimste routes. Deze zijn berekend door een controller.

Gerelateerd nieuws  Een milieubewuste bedrijfsvoering

Waarom?

Maar waarom zou je je magazijn automatiseren? Simpel. Het zorgt voor een snelle en veilige afhandeling van orders door de medewerkers. Dit levert een concurrentievoordeel op in de markt waarin je opereert. Met de robots worden minder pickfouten gegarandeerd, continu voorraadbeheer, een optimale beschikbaarheid en geen single point of failure.

Aanschaffen

Robots kun je aanschaffen bij autostore. Naast robots kan autostore nog meer voor je betekenen. Zo kan autostore ook zorgen voor een grid. Dit is een aluminium railsysteem rond bakken en robots. Het grid is altijd op maat van jouw magazijn. Ook kan autostore zorgen voor bins. Dit zijn duurzame bakken die je inventaris bevatten. Deze database heeft cotrole over de inhoud van iedere bak en ook op ieder moment. De bakken kunnen verdeeld worden in compartimenten van verschillende grootte. Als laatste heeft autostore ook nog ports. Dit zijn poorten die de verzamelde goederen afgeven bij de operator voor een verdere verweking. Zo kun je je magazijn optimaal automatiseren.

autostore

Meer in deze categorie

Welke Markforged printer is geschikt voor mijn bedrijf?

|
Industrie

Een WordPress-site up en running krijgen

|
Industrie, Machines

Een milieubewuste bedrijfsvoering

|
Industrie, Werk

Waarom water zo belangrijk is

|
Diensten, Gezondheid
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!