Gezond veganistisch worden

27/06/2021
|
33
plantaardige eiwitshake

Als je een veganist wilt worden dan ga je geen dierlijke producten meer eten. Dierlijke producten zijn vlees, vis, zuivel, eieren en E-nummers met een dierlijke oorsprong. Alleen stoppen met het eten van deze producten is niet genoeg. Je moet zorgen dat je vervangers gaat zoeken in plaats van de dierlijke producten. Als je geen vervangers pakt dan loop je de kans dat je te weinig calcium, eiwitten, ijzer, vitamine B1, B2 en B12 binnenkrijgt. Deze stoffen zitten van oorsprong veel in dierlijke producten en die moet je nu ergens anders uit gaan halen

Calcium

Als je geen melkproducten meer eet dan krijg je vaak niet meer genoeg calcium en vitamine B12 binnen. Als je op zoek bent naar een plantaardige vervanger voor melk dan zou je kunnen kiezen voor sojamelk. De meeste producten op melkbasis, zoals kwark, hebben tegenwoordig al een veganistische vervanger. Echter zit er niet altijd calcium of vitamine B12 in verwerkt. Let hier dus op als je het gaat kopen. Veel veganisten gebruiken zeewier als vitamine B12 bron. Echter is dit geen goede keus. Er zit wel vitamine B12 in zeewier, maar dit is niet actief en wordt slecht door het lichaam opgenomen. Dit is dus geen goede bron van vitamine B12. Je kan dan beter B12-supplementen gaan slikken.

Gerelateerd nieuws  Een goede tandarts in Rotterdam centrum

Eiwitten en ijzer

Eiwitten in eten en drinken wordt afgebroken tot klein brokjes van eiwit. Deze eiwitbrokjes worden ook wel aminozuren genoemd. Je lichaam maakt een paar soorten aminozuren zelf aan. Echter zijn er ook aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt. Deze worden ook wel de essentiële aminozuren genoemd. Deze moet je dus via je voeding binnenkrijgen. Eiwitten uit plantaardige producten zijn vaak iets moeilijker te verteren en bevatten minder essentiële aminozuren. Wil je het jezelf lekker makkelijk maken dan kan je een plantaardige eiwitshake pakken om toch de eiwitten binnen te krijgen die je nodig hebt. Als je liever geen shake wilt dan kan je ervoor kiezen om meer peulvruchten, pinda’s, noten, tofu, zaden of vleesvervangers te eten. In vleesvervangers zitten vaak extra eiwitten, ijzer, vitamine B1 en B2 verwerkt. IJzer zit ook in verschillende volkoren graanproducten en in bladgroente zoals sla of spinazie.

 

plantaardige eiwitshake

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!