We hebben een aantal tips om in je oren te knopen. Deze zullen het gebruik van je AirPods nog prettiger maken.

Je ziet ze steeds meer in alle soorten en maten: de AirPods. Er zijn al verschillende merken die dit slimme idee van Apple hebben proberen na te maken. Maar als je echt fan bent van Apple werkt hun variant toch het beste in combinatie met je iPhone of iPad. Daarnaast zitten er veel andere handige functies in die het jou net iets makkelijker maken.

Tip 1 Betekenis kleuren

Wist je dat zelfs de kleuren van je led-lampje een betekenis hebben? Zo betekent groen dat je AirPods volledig zijn opgeladen en oranje dat ze bijna leeg zijn. Daarnaast hebben we wit wat wilt zeggen dat je AirPods klaar zijn om gekoppeld te worden.

Tip 2 Check je batterij

Zoals net benoemd kun je dit makkelijk controleren door de deksel even omhoog te doen en te kijken naar het lampje. Daarnaast kun je na koppeling ook het batterij percentage bekijken op het bedieningspaneel van je telefoon. Om het overzichtelijk te maken kun je het batterijpercentage ook koppelen aan je widgetscherm of je Apple Watch. Wist je ook dat je deze je AirPod hoesjes helemaal naar wens kunt maken? AirPod hoesjes verkoopt bijvoorbeeld cases in verschillende kleuren, materialen en prints.

AirPod hoesjes

Tip 3 Gebruik Siri

Een andere leuke optie is het gebruik van Siri. Omdat je AirPods niet over fysieke knoppen beschikken, is Siri een goede manier om de overige functies van je AirPods aan te sturen. Je activeert Siri via je telefoon of door twee keer snel achter elkaar bovenop je AirPods te tikken. De AirPods pro hebben zelfs een nieuwe functie waarbij je in het steeltje moet knijpen.

Daarna kun je zoals je gewend bent met je stem commando’s geven om bijvoorbeeld iemand te bellen of het volume te wijzigen.

Tip 4 Muziek pauzeren

Iedere AirPod beschikt over een eigen sensor, deze signaleert wanneer jij het dopje in je oor stopt of eruit haalt. Op dat moment wordt de muziek of je podcast vanzelf gepauzeerd. Dat maakt het handig om snel te pauzeren wanneer iemand tegen je probeert te praten. Dat werkt ook als je een video aan het kijken bent op je iPhone, iPad of MacBook.

Tip 5 AirPods delen

Wil je samen naar muziek luisteren of een film kijken met maar een set AirPods? Geen probleem! Normaal beschikken je AirPods over stereogeluid. Dit pas je gemakkelijk aan via je instellingen, zodat je beide alles hoort.