Huurwoningen zijn nog nooit zo duur geweest als nu

20/04/2021
|
186
huurwoning

Niet alleen een huis kopen is de afgelopen jaren duurder geworden, ook het huren is veel duurder geworden. In veel steden is het daardoor niet meer betaalbaar om hier te wonen. Zo zijn in sommige steden de gemiddelde huurkosten de afgelopen 5 jaar verdubbeld. Onder andere Amsterdam , Utrecht en Rotterdam zijn hier schuldig aan , en hierdoor is het moeilijk om een betaalbare huurwoning hier te vinden. Zo is het bijna onmogelijk om een huurwoning onder de €1200 per maand te vinden. De huurstijgingen zorgen voor veel ophef en veel mensen zijn het daardoor niet eens met hoe dit op dit moment wordt aangepakt.

Waardoor zijn de huren zo omhoog gegaan?

Eigenlijk heeft dit vooral te maken met twee dingen : vraag en aanbod. Er is heel veel vraag naar een woning in Nederland , maar het aanbod is lang niet groot genoeg om iedereen zijn of haar huis te bekostigen. Dit heeft vooral te maken dat er te weinig betaalbare woningen beschikbaar zijn op de markt. Zo is er een groot te kort aan sociale huurwoningen terwijl veel Nederlanders hier behoefte aan hebben. Doordat er te weinig  betaalbare woningen en sociale huurwoningen zijn, hebben verhuurmakelaars vrijspel. De vraag is namelijk zo hoog dat ze er toch zeker van zijn dat ze het huis kunnen verhuren voor de gevraagde prijs. Je ziet dan ook absurde bedragen voor kleine huurwoningen of zelfs studio's. Zo is een kamer van €600 per maand niet meer raar in Amsterdam. Niemand kijkt hier meer van op terwijl de prijzen belachelijk hoog zijn. Daarnaast kunnen veel starters door hun studieschuld geen huis betalen. Hierdoor zijn zij dus afhankelijk van de huurmarkt en dus doen zij ook mee aan de strijd op de huurmarkt.

Gerelateerd nieuws  Dit is waarom steigerhouten meubels zo populair zijn

Betaalbare huurwoningen, is dat nog mogelijk?

Een aantal steden in Nederland staan bekend om hun hoge huurprijzen. Voorbeelden van steden zijn Amsterdam, Utrecht en Rotterdam . Deze steden zijn zeer populair om in te wonen en dan heeft onder andere te maken met de werkgelegenheid in deze steden. Een huurwoning is hier dan ook lang niet voor iedereen betaalbaar. In plaats daarvan wordt er vaker gekeken naar een alternatief zoals Schiedam. Huurwoningen Schiedam en omgeving zijn nog betaalbaar. Het nadeel is alleen dat mensen iets verder moeten reizen voor hun werk. Huurwoning in Schiedam zijn toch zeer populair en zullen nog een lange tijd populair blijven als ook andere dorpen die dicht bij de grote steden liggen. Op dit moment is een huurwoning in Schiedam of een andere stad dus geen gek idee.

 

 

Meer in deze categorie

De voor- en nadelen van een warmtepomp

|
Huis en tuin

Duurzaamheid in asbestbeheer

|
Huis en tuin

7 tips voor sfeervolle badkamerverlichting

|
Huis en tuin

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!