Iedereen moet tegenwoordig kiezen voor groene energie

14/07/2021
|
30
luminus klantendienst

Iedereen moet tegenwoordig zijn of haar steentje bijdragen aan het klimaat. Door gebruik te maken van groene stroom kun je al een goede stap zetten. Iemand kan kiezen voor bijvoorbeeld windenergie. Toch weet je dan niet of je wel goed zit. Zo is het lastig om te bepalen of je echt wel windenergie gebruikt. De kans is groot dat er namelijk gewoon stroom uit je stopcontact komt dat opgewekt is uit kolen of uit gas. Daarnaast kan het overigens ook zo zijn dat er gebruik gemaakt is van biomassa. Deze biomassa bestaat uit snoeiafval en hout. Dit wordt vervolgens verbrand waarbij de warmte wordt gebruikt om stroom op te wekken. Biomassa is dus eigenlijk helemaal niet zo groen. De verbranding is namelijk slecht voor het milieu. Wat overblijft als alternatief is zonne-energie. Door het gebruik van zonnepanelen kan zonlicht worden omgezet in energie. Deze energie kan uiteindelijk als stroom worden gebruikt. Als eigenaar van zonnepanelen weet je zeker dat deze direct groene stroom leveren aan jou.

De aankoop van zonnepanelen

De aankoop van zonnepanelen is voor veel mensen een grote stap. Zo zijn de kosten heel erg hoog en is het soms niet helemaal duidelijk hoeveel stroom de zonnepanelen uiteindelijk opleveren. Het is als eerste belangrijk om goed te kijken naar de prijs van zonnepanelen. Naast het paneel moet er ook nog rekening worden gehouden met de omvormer, een monitoringsysteem en heel veel kabels. Eer dat dit allemaal gemonteerd is ben je al gauw heel wat uren kwijt. De kosten voor het inhuren van een bedrijf zijn vaak ook best hoog. Dit maakt dat het dus belangrijk is om deze kosten helder te hebben en naast elkaar te leggen. Daarnaast is het zo dat men in België mag rekenen met een verlaagd BTW percentage op zonnepanelen. De BTW wordt verlaagd van 21 naar 6 procent op deze manier. Dit scheelt heel erg veel geld op de grote bedragen die men moet neerleggen voor zonnepanelen.

Gerelateerd nieuws  Verschillende soorten kasten

De luminus klantendienst

Als laatste onderdeel is het belangrijk om vooraf duidelijk te hebben hoeveel geld het terug leveren van stroom aan een energiemaatschappij oplevert. Aangezien er in België geen subsidie op zonnepanelen wordt gegeven is dit de enige manier om de investering terug te verdienen. Door contact op te nemen met de luminus klantendienst kun je erachter komen heel veel dit is. Overigens is het sowieso handig om contact op te nemen met de luminus klantendienst. Zij kunnen je namelijk adviseren welke zonnepanelen het best bij jouw huis passen.

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!