Last van spataderen

21/03/2022
|
31
Spataderen Amsterdam

Spataderen, iedereen kan ze krijgen! Alleen heeft de één er net iets meer last van dan de ander het zou best kunnen dat je opeens de spataderen ziet en er last van gaat krijgen. Door spataderen kun je bijvoorbeeld vermoeide en warme benen krijgen, trillingen in de benen, jeuk, krampen en helaas nog een paar klachten waarbij je kunt merken dat je spataderen hebt. Er zijn verschillende oorzaken van spataderen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het in de familie zit, doordat je werk hebt waarbij je lang moet zitten of juist lang moet staan, trombose of door hormonen(en zwangerschap). Mocht je erover twijfelen of je spataderen hebt, dan is een afspraak bij de huisarts aan te raden voor meer duidelijkheid.

 

Wat zijn spataderen

Kronkelige, blauwe en misschien bobbelige aders, zo zien ze eruit. Hoe kan het nou dat mensen deze kunnen krijgen? Ze komen in je benen doordat de kleppen die in je adres zitten, niet goed meer sluiten en zo stroomt er bloed terug. Hierdoor kun je last van pijn krijgen in je been of kuit. Het zou ook kunnen dat de spataders ontstaan zijn door een verandering in de binnenwand van de aders (primaire spataders). Soms kan het een andere oorzaak zijn die de spataderen veroorzaakt, bijvoorbeeld door trombose, dan noemen we het secundaire spataders. Spataders zijn kort gezegd verwijde aders in de benen.

Gerelateerd nieuws  Verplaats u milieubewust!

 

Wat kun je er tegen doen?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ze te voorkomen en weg te halen. Voorkom spataders door een gezond gewicht te behouden, gezond eten en beweging is dus aan te raden. Bij een zittend of staand beroep is het belangrijk dat je je benen de kans krijgt om even te rekken en te strekken, ga dus af en toe een stukje lopen. Vermijd strakke schoenen en hoge hakken, hierdoor kunnen de kleppen in de aders beschadigd raken. Mocht je wel al spataders hebben zijn er diverse klinieken waar ze behandelingen leveren om de spataders weg te halen. Bij spataderen Amsterdam bijvoorbeeld zijn er verschillende behandelingen zoals scleroseren, Muller en ELVT. Mocht je dus al spataders hebben is er zeker een oplossing voor, misschien wel bij spataderen in Amsterdam?

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!