Maak kennis met de bekendste websitebuilder

11/10/2020
|
128
wordpress website laten maken

WordPress is pas de laatste paar jaar bekend geworden voor het grot publiek. Dat terwijl het systeem al in 2003 is opgericht. Het platform geeft je de mogelijkheid om zelf een website in elkaar te zetten. Waar dit vroeger nog gebeurde door codeurs, kun je dit tegenwoordig zelf. Je hoeft geen verstand te hebben van coderen, PHP of iets dergelijks. Maar hoe maak je een website met WordPress?

Hosting bepalen

Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je kunt beginnen met het bouwen van je nieuwe website. Een van deze dingen is het bepalen en kiezen van je hosting. Je kunt jouw WordPress-website op twee manieren hosten: via het WordPress-platform zelf of via een externe host.

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een domein of van een domeinnaam. Tenminste, als software je iets interesseert. Het domein zorgt er simpel gezegd voor dat je gevonden kunt worden. Aan het registreren van een domeinnaam zijn kosten verbonden. De hoogte van deze kosten voor uw WordPress-site varieert en hangt voornamelijk af van de domeinextensie die je kiest. Elke extensie heeft een ander prijskaartje.

Gerelateerd nieuws  Data inzichtelijk maken voor de ondernemer

Ze worden vaak voor hetzelfde aangezien, maar nieuwe- en klassieke domeinextensies zijn lang niet hetzelfde. Vaak zie je dat nieuwe extensies een stuk prijziger zijn dan klassieke domeinnaamextensies. Op deze manier kunt je in één oogopslag zien wat de kosten van een WordPress-site zijn. Om zeker te zijn van succes, is het ook mogelijk om het webdesign onderdeel uit te besteden. Er zijn genoeg bedrijven die een WordPress website laten maken.

Nadat je de hosting hebt geregeld ben je er nog niet. Je hebt zowel een fysieke als virtuele host nodig. Deze heb je nodig om toegang te krijgen tot je nieuwe website. In feite huurt de virtuele host een schrijfruimte op de server. De kosten zijn afhankelijk van jouw verwachtingen van de website. Je heeft de keuze uit verschillende arrangementen. Denk goed na over wat u zoekt in een webhostingpakket; voor sommige mensen spelen bijvoorbeeld kosten een rol, terwijl voor anderen de hoeveelheid beschikbare webruimte het belangrijkst is.

wordpress website laten maken

Meer in deze categorie

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!