De coronacrisis zorgt ervoor dat we minder snel van A naar B kunnen reizen. Het openbaar vervoer rijdt niet meer zoals gepland en we kunnen niet zomaar bij iedereen in de auto stappen. We dienen immers afstand van elkaar te houden om zo het virus tegen te kunnen gaan.

Een auto

Je kunt jouw mobiliteit een boost geven door de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto. Wanneer je namelijk een eigen auto hebt, kun je gaan en staan waar je wilt en wanneer je wilt. Je bent dan dus niet afhankelijk van een bus, metro, tram of trein die alleen op vaste tijdstippen vertrekt. Mocht je nu in een grote stad wonen, dan heb je hier minder last van dan iemand die in de provincie of het platteland woont. In de dorpjes is de verbinding met het openbaar vervoer namelijk erg slecht. Dit is te wijten aan het feit dat er relatief gezien weinig mensen wonen in een dorp. Hierbij komt ook nog eens dat dorpen vaak toch wel redelijk ver uit elkaar liggen en de afstand tussen deze dorpen vaak erg groot is. Zo rijdt er misschien wel een bus door het dorp maar die komt er dan ook maar één keer per uur of per halfuur. Dit is niet erg fijn en ook niet heel handig. Bovendien zal er ook geen station liggen waar je op de trein kunt stappen naar een stad waar je een fijne overstap hebt naar een bus. Met een auto heb je dus hier geen last van.

Lees ook:  Alles over sneeuwkettingen

lening

Tweedehands of nieuw

Mocht je nu overtuigd zijn voor de koop van een auto rest natuurlijk de vraag of je voor een nieuwe auto gaat of voor een tweedehands auto. Met het oog op de toekomst kun je het beste kijken naar de hybride auto’s of de eerste elektrische auto’s. Wanneer je namelijk nu een nieuwe auto koopt is de kans erg klein dat je straks nog iets terugkrijgt voor de auto. Dus koop het liefst geen nieuwe benzine en al helemaal geen nieuwe diesel auto.

Mocht je echt een auto nodig hebben en je hebt niet de middelen voor een nieuwe dure elektrische auto, kies dan voor een tweedehands auto. Deze auto’s zijn vaak echt nog wel prima en helemaal nog niet zo verkeerd. Om die paar jaar nog te rijden totdat echt iedereen overstapt op de elektrische auto is dit een prima idee. Mocht je nu net niet uitkomen met het geld is er nog altijd de mogelijkheid om een lening aan te vragen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.