Moeite met wiskunde?

04/10/2020
|
148

Je schooltijd is een drukke tijd. Buiten dat je het leuk hebt met je vrienden en lol hebt in de klas moet er ook nog gepresteerd worden. Uiteindelijk zit je toch op school op een diploma te behalen. Om een diploma te halen moet je goede cijfers hebben. Natuurlijk is niet iedereen even goed in. De een is beter in talen terwijl de ander excelleert in vakken als natuur- en wiskunde. Vooral die laatstgenoemde is voor veel leerlingen moeilijk. Waarom dit precies zo is weet niemand. Waarschijnlijk omdat iedereen op de basisschool een op een ander niveau rekenles heeft gekregen. Wiskunde is een vak dat in de basis vooral rekenen is.

bijles wiskunde

 

Waar zit het probleem

Moeite met wiskunde is een bekend probleem. Het is van nature een complex vak en het zeker niet alleen hoofdrekenen. Blader maar eens door je wiskunde boek. Er zijn ongeveer een 9 á 10 hoofdstukken die allemaal een ander onderwerp hebben. Vaak bestaat het eerste hoofdstuk voornamelijk uit rekenwerk. Een soort opwarmertje. Vervolgens wordt er al snel de overstap gemaakt naar bijvoorbeeld procenten. Vanuit daar wordt het steeds een stukje moeilijker. De vervolg hoofdstukken gaan waarschijnlijk over formules, grafieken en tabellen, de stelling van Pythagoras en noem het maar op. Het probleem zit meestal niet bij de eerste paar hoofdstukken, maar bij de diepgaandere hoofdstukken. Veel leerlingen raken hier in de knoei omdat ze het of moeilijk vinden, hun huiswerk niet bijhouden of een combinatie hiervan. Als je vanaf het begin niet oplet en je niets doet voor het vak, dan wordt het vrij snel lastig voor je.

Gerelateerd nieuws  Een kerstpakket samenstellen doe je zo

Wat kun je kunt doen om toch een goed punt te halen

Heb je moeite met het bijhouden van je huiswerk, kun je je slecht concentreren in de klas of heb je simpelweg gewoon moeite met wiskunde in het algemeen? Dan is bijles wiskunde iets voor jou. Door bijles wiskunde te nemen krijg je één-op-éen les. Dit gebeurd gewoon bij jou thuis. Het prettige is dat jouw bijles leraar geen echte leraar is, maar een leerling. Dit werkt vaak prettiger aangezien je dan sneller op een lijn zit met elkaar. Bijles wiskunde heet veel voordelen tegenover een ‘normale’ les.

Meer in deze categorie

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!