Wat zijn motion graphics?

video marketing

Misschien heb je er al weleens van gehoord, misschien is het helemaal nieuw voor je: motion graphics. Dit zijn video’s en animaties die je als bedrijf voor verschillende doeleinden in kunt zetten; hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Video’s voor je bedrijf

Motion graphics kun je op verschillende manieren inzetten binnen je bedrijf. Een van die manieren, is door een korte video of animatie te laten maken die werkwijzen, je visie, missie en doelstellingen in kaart brengt. Ook kun je een explanimation laten maken; dit is een video waarmee je bijvoorbeeld belangrijke, nieuwe informatie snel en duidelijk over kunt brengen bij klanten of medewerkers. Of je nu kiest voor een video of animatie, een motion graphic laten maken doe je door ervaren motion designer van Cooler Media; zij zorgen ervoor dat jouw concept perfect op beeld komt.

Promotie op social media

Motion graphics zijn optimaal om in te zetten ter promotie van jouw bedrijf. Het maakt niet uit of je een groot of middenbedrijf hebt of ZZP’er bent; voor iedereen kan er een animatie of video gemaakt worden waarmee jij jouw bedrijf promoot op social media. Een heel goed kanaal om deze video’s op te verspreiden is YouTube. Daar kun je tegen betaling jouw video adverteren tijdens de reclame of plaatsen als banner onder de video. Ook het delen van de motion graphic op Instagram en Pinterest zijn goede manieren om jouw bedrijf zichtbaar te maken bij het grote publiek; vergeet uiteraard niet om je eigen website te voorzien van motion graphics!

Gerelateerd nieuws  Op welke manieren beïnvloeden verpakkingen de consumenten?

2D versus 3D

Wanneer je kiest voor het laten maken van motion graphics, kun je kiezen voor 2D en 3D animaties. Het verschil zit ‘m niet zozeer in kwaliteit, maar meer in de soort animatie. 2D kennen we natuurlijk allemaal; dit zijn de traditionele animaties die we zien op TV. Echter kun je 3D elementen toevoegen aan motion graphics om de video of animatie nog meer leven in te blazen.

Klik ook hier voor onze blog over opties voor innovatie.

Meer in deze categorie

Welke WordPress plugins zijn aan te raden voor je website

|
Algemeen

De rol van webdesign in de moderne financiële dienstverlening

|
Algemeen

Hoe kleurenpsychologie je merkidentiteit kan versterken

|
Branding

De perfecte party accessoire

|
Algemeen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!