Nederland wordt steeds warmen

03/09/2020
|
104
Adiabatisch koelen

Als je denkt aan Nederland denk je waarschijnlijk aan klompen, coffeeshops en koude winters. Dat laatste is steeds meer verleden tijd aan het worden. Vooral de laatste jaren zie je steeds vaker dat er hittegolven voorkomen in ons land. Afgelopen zomer is het wel 38 graden geweest. Dit zijn temperaturen die je niet perse met Nederland zou koppelen, maar het gebeurd toch. Natuurlijk is een beetje zon fijn. Voor de rest van het jaar is het nogal koud hier dus wie klaagt er nu om? Nou, niet iedereen is een fan van deze hitte. Omdat wij geen extreme warmtes zijn gewend zijn de meeste huizen en gebouwen niet voorzien van goede aircosystemen. Dit zorgt ervoor dat fitnesscentra, horecagelegenheden en andere openbare plekken erg warm kunnen worden. Ook in huizen met meerdere verdiepingen kan het aardig benauwd worden.

 

Wat kun je doen?

Uiteraard wil je niet de hele dag aan zweten zijn. Om dit te voorkomen kun je een aantal simpele tips volgen. Begin altijd met het drinken van genoeg water. Water zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. De volgende tip is het niet en wel openzetten van deuren. Tijdens de warme periodes zijn temperaturen van boven de 30 graden vrij normaal. Houdt overdag deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten. S’ avonds, als het koeler is, kun je deze weer openzetten.
Een andere manier om afgekoeld te blijven is het nemen van een koude douche. Je bent waarschijnlijk gewend om redelijk warm te douche. Probeer tijdens deze hitte juist het tegenovergestelde te doen

Gerelateerd nieuws  Wat is Gemeentepeiler?

 

Adiabatisch koelen

Eerst jezelf helpen en daarna verder kijken

Oké, je hebt nu aan jezelf gedacht, maar wat als je grote ruimtes fris en koel moet houden? Dit is al snel een stuk moeilijker dan jezelf. Warmte blijft hier namelijk beter hangen. Adiabatisch koelen kan de oplossing zijn voor jou. Deze mobiele koeler zuigt de warme lucht als het ware op, waarna het langs een koelmembraan wordt geleid. Op deze manier word warme lucht omgezet in koude, frisse lucht. Deze koelers zijn er op gemaakt om grote ruimtes als sportscholen, tenten, lokalen en kantoorruimtes koel te houden.

 

Meer in deze categorie

Het automatiseren van de werkplek

|
Industrie

Welke Markforged printer is geschikt voor mijn bedrijf?

|
Industrie

Een WordPress-site up en running krijgen

|
Industrie, Machines

Een milieubewuste bedrijfsvoering

|
Industrie, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!