Nekblessures en hoe je ze kunt voorkomen

06/06/2021
|
35
massage gun nek

Het is allang geen geheim meer dat veel Nederlands last krijgen van hun nek. Dit is niet alleen tijdens een beweging, maar ook als ze stil zitten. Nekklachten zijn vervelend om een aantal redenen. Ten eerste doet het gewoon erg pijn en ten tweede kun je soms je nek niet meer draaien of buigen. Deze beperking maakt bepaalde handelingen in het dagelijks leven moeilijker of onmogelijk. We kunnen nekklachten in verschillende vormen tegenkomen. Bekende vormen zijn artrose of een hernia.

Het krijgen van nekklachten heeft veel oorzaken. Hoe dan ook is voorkomen beter dan oplossen, dus volg deze tips!

massage gun nek

Verschillende vormen

Heb je zelf al eens last gehad van nekklachten, dan ben je bekend met de doffe pijn en de plotselinge steken. Hier krijg je last van door in een keer je hoofd naar links of naar rechts te draaien. Naarmate de dag, en je dagelijkse bewegingen, volgen word de pijn vaak meer. Soms zo erg dat het overslaat op je hoofd en/of je schouders.

Om welke reden de nekklachten ontstaan is niet altijd duidelijk, het kan namelijk door veel zaken ontstaan. Een plotselinge steek bij een beweging naar links of rechts komt meestal door een foute houding tijdens de slaap. Ook enthousiaste sporters lopen vaak nekblessures op tijdens het uitoefenen van hun sport.

Gerelateerd nieuws  Een wit t-shirt dragen doe je zo

Voorkomen van kwaaltjes

Om wakker worden met nekpijn te voorkomen is het noodzakelijk dat je goed op je slaappositie let voordat je gaat slapen. Probeer zoveel mogelijk op je rug te slapen. Lukt dit niet en ben je een zijslaper, dan moet je er op letten dat je rug zo recht mogelijk blijft. Jezelf klein maken zorgt voor een geboden rug en nek. Te lang in deze houding verkeren kan nekpijn veroorzaken.

Sporters kunnen een speciale massage gun nek gebruiken. Met een massage gun nek kun je jezelf vrij eenvoudig voorzien van een massage na een intensieve sportsessie. Het is bewezen dat een massage gun voor je nek de kans op blessures in en rondom dat gebied drastisch verlaagd. Zeker de moeite waard om te proberen.

 

Meer in deze categorie

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Legale softdrugs in Nederland

|
Ontspanning

Hoe wordt de leefbaarheid in Nederland bepaald?

|
Ontspanning

Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

|
Lifestyle & Hobby, Ontspanning
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!