Er zijn tal van redenen dat je nieuwe kozijnen gaat aanschaffen, je hebt bijvoorbeeld een huis gekocht met oude kozijnen en/of je wilt de isolatiewaarde van je woning verhogen. Wat de reden ook is, nieuwe kozijnen kopen kost flink wat geld en moet dan ook een weloverwogen beslissing zijn. Om je te helpen hebben we deze blog geschreven, we gaan het hebben over aluminium, kunststof kozijnen en houten kozijnen. Maar voordat je kunt kiezen uit verschillende materialen moet je eerst de volgende punten doorlezen!

Voordat je nieuwe kozijnen gaat kopen

Voordat je nieuwe kozijnen gaat kopen is het belangrijk om te weten wat je budget is. Het kan ook zijn dat je grotere ramen wilt of een andere vorm, in dit geval is het goed om een beeld te hebben bij wat je wilt.

Vind je isolatie belangrijk? Neem dit dan mee in je budget, er zijn speciale regelingen van de overheid om je woning te verduurzamen. Bekijk je mogelijkheden op subsidies of aflosvrije leningen bij de overheid.

kunststof kozijnen sevenum

Kunststof kozijnen Sevenum

Kunststof kozijnen Sevenum zijn een goede optie. Kunststof kozijnen gaan namelijk lang mee en zijn speciaal ontworpen om speciaal HR-Glas te kunnen dragen. Daarnaast zijn ze ook veilig tegen inbraak en budget vriendelijk en je hebt nauwelijks onderhoud aan kunststof kozijnen Sevenum.

Het nadeel van kunststof kozijnen is dat je niet ieder jaar de kozijnen kunt verven, je hebt dus beperkte optie. Daarnaast kun je ook niet zomaar iedere vorm nemen, dit beperkt je keuze als je speciale ramen hebt.

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben veruit de mooiste uitstraling, helaas is dit wel het duurste materiaal. Goed onderhouden houten kozijnen zullen de waarde van de woning ook zeker ten goede doen. Houten kozijnen zijn wel duur en vergen redelijk veel onderhoud, al zijn de nieuwste versies al een stuk minder onderhoudsgevoelig. Kozijnen van hout zijn ook nog zeer isolerend en geluidsisolerend.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn mooie, budgetvriendelijke lichtgewicht kozijnen. Helaas zijn ze het slechts isolerend en dit zorgt vaak voor condens op de ramen. Ook kan er corrosie ontstaan. Aluminium kozijnen zijn wel goed bestand tegen de weersinvloeden.