Onderwaterlassen

17/07/2020
|
41
onderwaterlassen

Onderwaterlassen

Een lasser kennen we allemaal. Een lasser maakt gebruik van technieken om op deze manier materialen met elkaar te verbinden. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er een lasapparaat gebruikt die door hitte de metalen aan elkaar vast te maken. Deze techniek is de basis. Er zijn nog vele andere technieken die je kunt gebruiken. Een lasser heeft zoals je weet altijd een masker op om zo het gezicht te beschermen tegen hitte en vuil. Kinkt als een spannend beroep, toch?
Nu je dit weet, kun je jezelf dan voorstellen dat er zo iets bestaat als onder water lassen?
Ja, dat hoor je goed. Onderwater lasser is een beroep en het betaald nog goed ook!

Opleiding en salaris

Zou jij onderwater lasser willen worden? Dat kan! De opleiding onderwaterlassen duurt slechts één jaar. Dit klinkt natuurlijk top maar vergis je niet, de opleiding is niet goedkoop. Je moet voordat je kunt beginnen ook aan een aantal dingen voldoen. Ten eerste moet je minimaal 18 jaar zijn. Ten tweede ben je verplicht een duikbrevet de hebben. Voldoe je aan deze eisen, dan kun je gaan beginnen aan de opleiding. Net als een ‘normaal’ examenjaar duurt is de opleiding van september tot juni. Voordeel is wel dat je dan meteen klaar bent en niet de hele week naar school hoeft. Je sluit de opleiding af door 5 weken lang stage te lopen.

Gerelateerd nieuws  Wat is Gemeentepeiler?


Wanneer je na je opleiding aan het werk gaat kun je rekenen op een prima salaris. Zo verdien je door je unieke werk als gauw 20 tot 40 euro per uur. Buiten dit uurloon verdien je op maandelijkse basis nog meer, dat heeft te maken met allerlei premies die je krijgt als onderwater lasser. De omgeving waar je te werk gaat en de precieze werkzaamheden die je gaat verrichten hebben ook invloed op wat je gaat verdienen.

Freelancewerk

In de Benelux zijn plus minus 750 freelance onderwater lassers actief. Wist je dat je als freelance onderwater lasser tot wel €20.000 euro per maand kan verdienen in de juiste werkomgeving?
je moet dan wel rekening houden met lange werkdagen van 10 tot 12 uur per dag. 

Meer in deze categorie

Het automatiseren van de werkplek

|
Industrie

Welke Markforged printer is geschikt voor mijn bedrijf?

|
Industrie

Een WordPress-site up en running krijgen

|
Industrie, Machines

Een milieubewuste bedrijfsvoering

|
Industrie, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!