Onderzoek over zilver

28/07/2019
|
103
zilver prijs

Uit onderzoek blijkt dat de belangstelling voor het kopen van zilver het afgelopen jaar is afgenomen. Hierdoor zijn edelmetalen relatief goedkoop geworden in vergelijking met goud. Op het moment van schrijven is de verhouding tussen de twee edelmetalen boven de 80, wat historisch gezien een groot verschil is. Als we kijken naar de prijsbewegingen van de afgelopen jaren, zie je dat er meestal een correctie is op dat niveau waarbij zilver goud inhaalt.

Resultaten uit het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst, maar tegen de huidige prijzen ziet zilver er momenteel erg interessant uit. In vergelijking met andere beleggingen zijn de prijzen de afgelopen jaren achtergebleven en hebben edelmetalen veel industriële toepassingen en hebben ze een sterke lange termijncollatie met goud.

 

Zilver munten

Als je in zilver wilt investeren, zijn munten bijzonder interessant. Deze worden allemaal verhandeld onder een gunstige btw-margeregeling, wat betekent dat je alleen belasting hoeft te betalen tegen de winstmarge van de handelaar. In feiten is dit maar een paar procent. Voor zilverstaven moet je echter de volledige 21% btw betalen. De toename van de industriële vraag naar zilver is vooral te danken aan de toegenomen vraag naar zonnepanelen, en voor deze toepassingen is de afgelopen jaren steeds meer zilver gebruikt. In 2017 werd hiervoor in totaal 94,1 miljoen troy ounces gebruikt, een stijging van bijna 19% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Gerelateerd nieuws  Wanneer ga jij jouw boekhouding uitbesteden? 

 

zilver prijs

Stabiele koersen

Veranderingen in koersen komen bij elk soort investering voor. Bij zilver zijn ze erg minimaal, maar je merkt het toch wel. De verschillen zijn dan wel minimaal, maar zeker niet onbelangrijk. Vooral voor investeerders en beleggers is het van belang dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Zij hebben tenslotte en deel van hun vermogen gestopt in edelmetalen als zilver. Gelukkig zijn er met alle hedendaagse technieken genoeg mogelijkheden om de zilver prijs te achterhalen. Zoek bijvoorbeeld op Google en je komt verschillende webpagina’s tegen die de realtime koers van zilver en andere edelmetalen bijhoud.

Meer in deze categorie

Waarin ga je jouw geld investeren? 

|
Financieel

Laat een erfenis jullie niet verdelen

|
Diensten, Financieel

Wanneer ga jij jouw boekhouding uitbesteden? 

|
Bedrijf, Belasting

Een boekhouder in Limburg inhuren

|
Financieel, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!