Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

jacuzzi maastricht

Stress op het werk, kinderen te laat op school, alles wordt te duur. Dit zijn slechts een paar dingen die ons dagelijks stressleven verhogen. Als je het gevoel hebt dat je begint te koken, kun je het beste langzaam in en uit ademen en proberen meer te ontspannen. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hier zijn 5 tips om je te helpen ontspannen.

Luister naar muziek

Als je spanningen voelt opkomen, speel dan iets ontspannends, zoals klassieke muziek. Of zoek een liedje dat je mooi vindt en dat gelukkige herinneringen oproept. Muziek kan de bloeddruk en angst verlagen.

Sporten helpt ontspannen

Sporten kan een krachtige stressverlichter zijn. Bij een acute stressfactor kan sporten gevoelens van spanning en angst helpen verlichten. Op lange termijn helpt regelmatig sporten mensen weerbaarder te worden tegen stress.

Er zijn veel verschillende manieren om regelmatig te bewegen, of je nu elke dag een middagwandeling maakt, aan een sport deelneemt of je inschrijft voor een groepsles.

Een jacuzzi is goed voor je lichaam & geest

Een jacuzzi is niet alleen geweldig voor na het sporten. Het verlicht namelijk de spierpijn. Een jacuzzi zorgt er ook voor dat je een ultiem ontspanningsmomentje kunt nemen. Door een jacuzzi aan te schaffen bij jacuzzi Maastricht ben je verzekerd van een moment van ontspanning, wanneer je maar wilt. Jacuzzi Maastricht biedt verschillende jacuzzi’s aan, voor ieder wat wils.

Gerelateerd nieuws  Checklist voor een bachelorette feest!

jacuzzi maastricht

Mediteren & mindfulness

Er zijn enkele eenvoudige meditatietechnieken die je kunt proberen om je te helpen ontspannen. Deze houden in dat je ergens stil gaat zitten, je ogen sluit en je geest tot rust brengt. Hoe vaker je de technieken oefent, hoe gemakkelijker ze worden. Voor wat hulp kun je een geleide meditatie voor ontspanning proberen.

Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen behoren tot de gemakkelijkste ontspanningsoefeningen en zijn effectief om je lichaam en geest te kalmeren als je gestrest bent.

Om te beginnen met ademhalingsoefeningen is het handig om een plek te vinden waar je kunt liggen of zitten. Leg een van je handen op je buik en adem langzaam in met drie tellen. Adem vervolgens uit door je mond en in door je neus.

Bij het ademhalen moet je je buik voelen stijgen en dalen. Herhaal deze oefening vijf keer. Vergeet niet om in een natuurlijk tempo te ademen. We proberen niet te hyperventileren of te diep te ademen, wat kan gebeuren als we angstig of gestrest zijn. Wees bewust van de ademhaling.

 

Meer in deze categorie

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Legale softdrugs in Nederland

|
Ontspanning

Hoe wordt de leefbaarheid in Nederland bepaald?

|
Ontspanning

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!