Studie volgen in Leiden 

driving school Leiden

Overweeg jij een studie in Leiden? Niet gek, want deze stad in Zuid-Holland biedt veel. Leiden is een bekende studentenstad. Het heeft mooie musea en het is voor toeristen ook een hele leuke stad. De stad telt 124.428 (1 juli 2021) inwoners. Leiden noemt met ook wel de sleutelstad. Dit verwijst naar de sleutel in het stadswapen. 

Scholen in Leiden 

In Leiden kun je diverse opleidingen volgen. De stad heeft een hogeschool en twee universiteiten. Universiteit Leiden is zelfs de oudste universiteit van Nederland. Deze universiteit heeft ook een botanische tuin en een universiteitsbibliotheek.  

Hogeschool Leiden telt 9000 studenten. Deze school is gevestigd in het Leiden Bio Science Park. In het Bio Science Park zijn ook diverse kennisinstituten en biotechnologische bedrijven. 

Uitgaan 

Leiden telt onder andere twee bioscopen en een filmhuis, het Kijkhuis. Ook heeft Leiden een Schouwburg (Leidse Schouwburg) en een concertzaal (Stadsgehoorzaal). 

Wist je trouwens dat Leiden de stad is waar Jochem Myjer en Armin van Buuren zijn geboren? 

Verder telt Leiden natuurlijk vele uitgaansgelegenheden. Er zijn zo'n 75 cafés. Niet gek, want er wonen rond de achttienduizend studenten in Leiden en er studeren bijna 35.000 studenten. Ben je toevallig al bij de bar 'Jantje van Leiden' geweest? 

Gerelateerd nieuws  Rijlessen in Delft

Driving school Wassenaar 

Het openbaar vervoer is natuurlijk fijn, maar het heeft wel beperkingen. Je kunt toch wat minder gaan en staan waar je wilt. Misschien is een auto delen wel een slimme oplossing. Veel studenten halen tijdens de studie hun rijbewijs. Het is dus superhandig om rijles te volgen, in de plaats waar je toch als studeert. 

driving school leiden

Op tijd je rijbewijs halen is ook handig als je na de studie een baan hebt, waar je absoluut een auto voor nodig hebt. Met het openbaar vervoer, kom je eenmaal niet zo makkelijk overal waar je wilt zijn. 

Denk je 'is je leven makkelijker met een rijbewijs'? Of weet je al dat je rijlessen wil volgen? Zoek dan naar een goede rijschool. Misschien wel eentje, waar ze ook goed de Engelse taal kunnen verstaan en spreken? Kijk dan eens bij driving school Wassenaar.

In Leiden studeren 

Zo zie je maar, Leiden is een leuk stad waar je veel kunt doen en beleven. Bovendien is er in Leiden ook genoeg aan bezienswaardigheden te zien. Maar daarover later misschien nog eens een keer meer.  

 

Meer in deze categorie

Leuke klusjes die je zelf kunt doen

|
Lifestyle & Hobby

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!