Op een goede manier je tanden poetsen

07/07/2022
|
549
tandarts dordrecht

Veel mensen vinden hun gebit belangrijk. Niet gek, want iedereen wil natuurlijk een stralende lach hebben. Dit bereik je door goed je tanden te poetsen. Het poetsen van je tanden zorgt ervoor dat er geen tandplak op je tanden en kiezen blijft zitten. Let er bij het poetsen ook meteen op dat je je tandvlees mee poetst. Waarom? Zo blijft je tandvlees gezond en houdt het een goede doorbloeding. De tandarts in Dordrecht, maar alle tandartsen in Nederland vertellen graag hoe je moet poetsen. In deze blog lees je daar meer over.

 

Poetsen

De meeste mensen poetsen twee keer per dag, maar wist je dat het beter is om je tanden drie keer per dag te poetsen? Dit is niet altijd mogelijk vanwege werk, dus twee keer per dag is dan wel zeker aan te raden. Doe dit na het ontbijten en voor het slapen gaan. Je tanden blijven dan de hele dag, maar ook de hele nacht mooi schoon. Hoe je je tanden daarbij het beste kan poetsen hangt af van je tandenborstel. Het liefst ziet de tandarts in Dordrecht of ergens anders in Nederland dat je elektrisch poetst. Een elektrische tandenborstel maakt je tanden beter schoon en is bovendien ook nog eens makkelijker in gebruik.

Gerelateerd nieuws  Odoo implementatie? Deze programma’s heb je nodig!

 

B’s

Wanneer je je tanden poetst moet je je houden aan de drie B’s, dat heb je misschien al wel eens gehoord. Bij je tanden en kiezen poets je de bovenkant, binnenkant en buitenkant. Als je de drie B’s in gedachte hebt vergeet je geen enkel deel van je tanden. Vergeet alleen wel niet de achterkant van je tanden en kiezen, ook die zijn belangrijk.

 

Handtandenborstel

Als je hiermee poetst begin je in een hoek van 45 graden. Poets in de richting van je tandvlees. Maak korte bewegingen, heen en weer. Ook je tandvlees moet je poetsen, maar druk er niet te hard op om beschadiging te voorkomen.

 

Elektrische tandenborstel

Deze borstel maakt zelf poetsbewegingen. Ieder merk tandenborstel maakt deze op een andere manier. Let er tijdens het poetsen op dat je iedere tand aandacht geeft en dat je ook let op de ruimtes ertussen. Laat de tandenborstel horizontaal gaan.

tandarts dordrecht

Meer in deze categorie

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!