Steeds meer digitalisering

20/03/2021
|
152
telegraaf opzeggen

Tegenwoordig wordt bijna alles wel gedigitaliseerd. Denk aan boeken, kranten, dvd’s, spellen en nog veel meer andere voorwerpen die in een nieuw digitaal jasje gestoken worden. De digitale wereld neemt over en kan verschillende gevolgen hebben. Er zijn gelukkig nog voldoende mensen die genoegen nemen met de fysieke voorwerpen in de echte wereld, maar uiteindelijk zal dit meer online worden. Dit komt omdat dit veel geld en moeite scheelt. Er is in ieder geval minder fysieke opbergruimte nodig wanneer al je documenten op een harddrive verwerkt zijn in plaats van mappen vol met documenten.

Voordelen van digitalisering

Digitalisering heeft zeker zijn voordelen. Digitalisering scheelt bijvoorbeeld een hoop papier waardoor er ook bomen bespaard worden op lange termijn. Dit is dus milieu vriendelijker dan dat er boeken geprint moeten worden voor bijvoorbeeld marketing studenten die toch 90% van de opleiding achter hun laptop werken. Op deze manier kunnen we voorkomen dat er nog meer bomen verloren gaan aan papier wat waarschijnlijk uiteindelijk toch in de prullenbak eindigt. Dit geld ook voor kranten. Wilt u een steentje bijdragen? Dan kunt u bijvoorbeeld uw abonnement op de telegraaf opzeggen. Wanneer je documenten digitaliseert kun je ook makkelijker zoeken naar dat specifieke wat je zocht. Doordat je de titels van de documenten overzicht kan geven en kan zoeken met de zoekbalk gaat dit al veel sneller dan eerder. In documenten kun je ook zoeken naar zoekwoorden, dit scheelt je ook een hoop zoekwerk. Door de opkomst van digitalisering kunnen we ook veel meer thuis regelen, de Jumbo-app bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je online je boodschappenlijstje invullen én de boodschappen bij jouw thuis laten bezorgen.

Gerelateerd nieuws  Wat je moet weten als online marketeer?

Nadelen van digitalisering

Helaas heeft digitalisering ook zijn nadelen. Doordat vergaderingen thuis gehouden worden via Teams of Zoom wordt persoonlijk contact schaars. Vooral omdat iedereen achter zijn computer heel anders kunnen zijn dan in het echt. Je mist dus 'echte' mensen om je heen. Dan heb je ook nog dat belangrijke informatie soms onoverzichtelijk wordt omdat er zoveel overbodige informatie gedeeld wordt. Denk aan spam mail, marketing mailtjes en andere mailtjes zonder hoge prioriteit. Over het algemeen zijn er echter meer voordelen dan nadelen.

telegraaf opzeggen

Meer in deze categorie

Hoe kleurenpsychologie je merkidentiteit kan versterken

|
Branding

Hoe minimaliseer je downtime tijdens een bedrijfsverhuizing?

|
Bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen?

|
Bedrijf

Website in de lucht houden bij een scheiding

|
Bedrijf
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!