Teveel zoetigheid niet goed voor je

03/12/2019
|
33

Je hebt het ongetwijfeld niet door, maar suiker is overal. In fruit, in drinken, overal.
Nu kan een beetje suiker opzich geen kwaad, maar als je er geen rekening mee houdt krijg je er veel te veel van binnen. Suiker maakt je snel dik en is tenslotte erg verslavend. Probeer maar eens een week geen suiker te eten, dat is moeilijker dan je denkt. Het is zelfs zo dat suiker verslavender is dan drugs als cocaïne en heroïne. Je zult ook merken dat wanneer je stopt met het eten van suiker je als snel ‘afkickverschijnselen’ krijgt. Je krijgt dan last van je maag en je hoofd terwijl je stemming ook somberder wordt.

Suikervrij dieet

Een tip als je snel wilt afvallen: zorg ervoor dat je geraffineerde suikers uit je voeding haalt. Dit helpt echt een heleboel. Eet alleen de dagelijkse hoeveelheid aan suiker en laat de rest links liggen. Zo voorkom je dat je teveel binnenkrijgt. Er is gewoon een bepaald groepje suikers die niet goed voor je zijn. Deze suikers worden geraffineerde suikers genoemd. Je moet bij geraffineerde suikers denken aan bijvoorbeeld geleisuiker, poedersuiker, basterdsuiker en nog veel meer. Denk erom, koolhydraten zijn ook suikers. Het verschil met koolhydraten is dat we niet zonder kunnen. Je moet ze daarom ook niet weglaten uit je dieet. Interesse in een suikervrij dieetschema? Kijk dan op internet of vraag eens rond bij je lokale sportscholen.

Gerelateerd nieuws  De voor- en nadelen van eiwitshakes

suikervrij dieetschema

Je hebt suiker nodig

Teveel suiker is niet goed. Je dient je er bewust van te zijn dat het eten van teveel suiker erge problemen kan veroorzaken. Het gebruikelijke probleem met suiker is al langer bekend. Van suiker wordt je snel te dik en dat is nooit goed. Dit overgewicht nodigt vervelende hart- en vaatziektes uit. Ook komen hier beroertes uit voort. Nu je dit allemaal hebt gelezen denk je natuurlijk dat je nooit meer suiker mag eten, maar dit is niet zo. Suiker is namelijk onmisbaar voor onze hersenen. Het is een soort brandstof die ons brein nodig heeft om optimaal te functioneren. Onze bloedspiegel moet namelijk wel op peil blijven.

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!