Top 3 bestbetaalde hbo-opleidingen

12/12/2021
|
42
cnc frezen

Als je gaat studeren wil je natuurlijk ook verzekerd zijn van een goed betaalde baan. Niet iedere baan betaald even goed, dat weten we allemaal. In de blog bespreken we daarom 3 opleidingen die zeker goed verdienen en die ook nog eens interessant zijn om te bekijken.

ICT

Met een hbo-opleiding ICT ben je gegarandeerd van werk. Overal in het bedrijfsleven hebben ze ict’ers nodig: computers moeten worden aangesloten, werknemers moeten een eigen e-mail domein krijgen, alle data moet veilig worden opgeslagen in een cloud, en ieder bedrijf heeft een veilig netwerk nodig om op te kunnen werken. Dit zijn slechts enkele, simpele voorbeelden van waarom ict’ers belangrijk zijn. Een groot voordeel van dit werk is dat bedrijven in deze situaties abonnementen bij jou afsluiten om alles te onderhouden. Het aansluiten is in dit geval het meeste werk, maar het onderhoud is over het algemeen minimaal. Als je het goed doet, kun je op deze manier binnen een aantal jaar makkelijk 5000 euro per maand winst maken op abonnementen die bedrijven bij jou hebben afgesloten.

cnc frezen

Psychologie

Psychologie is een vakgebied waar tegenwoordig meer en meer vraag naar is. Realiseer je wel goed dat je met alleen een hbo-opleiding psychologie niet veel kunt. Je zult moeten doorstuderen en een master moeten volgen om daadwerkelijk psycholoog te kunnen worden. Eindstand ben je dus minimaal 6 jaar aan het studeren, maar daar staat tegenover dat je een gemiddeld startsalaris van 3500-4000 euro krijgt. Dat maakt het zeker de moeite waard om deze opleiding te overwegen.

Gerelateerd nieuws  Een milieubewuste bedrijfsvoering

Werktuigbouwkunde

Als je ervoor kiest de opleiding werktuigbouwkunde te gaan volgen, dan ga je je bezighouden met alles op het gebied van machineontwikkeling. De opleiding is in dat opzicht heel breed, aangezien deze machines worden toegepast op zowat ieder gebied. Denk bijvoorbeeld aan landbouwmachines, medische machines, windmolens, zonnepanelen en fabrieken in zijn algemeen. Tijdens de opleiding krijg je te maken met verschillende apparatuur en leer je hoe je deze machines in de praktijk moet gaan toepassen. Je leert bijvoorbeeld hoe je moet cnc frezen en hoe een 3d printer werkt. Het leuke hieraan is dat je naast theoretische, ook praktische ervaring opdoet door bijvoorbeeld metaal te bewerken met behulp van cnc frezen. Uiteraard leer je ook de programma’s die cnc frezen mogelijk maakt. Wanneer je de opleiding werktuigbouwkunde hebt afgerond kan je gaan werken als technisch adviseur, technisch ontwerper of montageleider. Een afgestudeerde werktuigbouwkunde student verdient gemiddeld 2750 euro per maand als starter.

 

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Welke websites zijn er om banen te vinden?

|
Werk, Zakelijk

Verbeteren van je leiderschap

|
Bedrijf, Werk

Aan de slag als verpleegster? Bekijk deze tips

|
Werk
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!