Tweede woning financieren

12/04/2019
|
46
verhuurhypotheek

Het staat al een aantal jaar bekend als een slimme investering: een tweede huis. Investeer jij in een tweede huis kun je huur gaan vragen om maandelijks extra inkomen te creëren. Hoe dit huis betaald, moet je zelf weten. De meest populaire manier om dit te doen is om gebruik te maken van een zogete verhuurhyptoheek. Deze hypotheek zorgt ervoor dat jij de kans krijgt om een woning te kopen en deze vervolgens te verhuren voor een bepaalde tijd. Daar zit ‘m het grote verschil met een ‘normale’ hypotheek. Hierbij krijg je deze kans namelijk niet. Bij dit soort hypotheken horen nog meer andere regels dan bij een reguliere hypotheek. Ben je nieuw met deze hypotheek, dan is het verstandig om van te voren even research te gaan doen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en worden vergissingen voorkomen.

Te weinig huizen

Het woningtekort is een groot probleem in ons land. Er zijn namelijk te weinig woningen om aan de vraag te voldoen. Door de hoge vraag worden de prijzen van deze woningen ook langzaam opgedreven. Vooral net startende werknemers en middeninkomens hebben het lastig. Zij kunnen vaak geen woning vinden die aan hun wensen voldoet. In Nederland zie je dit vooral terug in de grote steden als Amsterdam, Utrecht en de meeste steden in Noord-Brabant. Op deze locaties is de vraag naar woningen bovengemiddeld hoog. Volgens vele zal dit de komende tijd ook zo blijven.

Gerelateerd nieuws  Vermijdt deze fouten bij het verkopen van je huis

Waarom je moet investeren in een woning

Er zitten veel voordelen aan het nemen van een tweede woning. Wist je namelijk dat je maatschappij er erg blij mee maakt? Door het woningtekort in ons land hebben veel mensen het lastig om een huis te vinden. Ze kunnen het simpelweg niet betalen. Wanneer jij investeert in een woning, help je deze mensen. Je dringt het woningen tekort namelijk terug. Je geld als een soort middenweg voor de huurmarkt en de dure koopwoningmarkt. Ten tweede help je jezelf natuurlijk op de lange termijn. Een dusdanige investering zorgt ervoor dat je in het bezit bent van een huis of appartement dat (waarschijnlijk) meer waard wordt. Ook levert deze woning jou maandelijks geld op. Dit gebeurd in de vorm van huurinkomsten.

 

verhuurhypotheek

 

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!