Bij de verkoop van een huis wordt meestal contact opgenomen met een verkoopmakelaar. In Nederland kiest maar liefst 90% van de huizenkopers voor dit type woning. Maar wat is het nut van zo’n makelaar? Zou u het huis beter zelf kunnen verkopen? Hieronder hebben we 5 scenario’s op een rij gezet waarin verkoopagenten u een enorme meerwaarde kunnen bieden:

Je wilt de beste verkoopprijs realiseren

Ben jij een ervaren onderhandelaar? Dan is de verleiding ook groot, u kunt ook zelf onderhandelen over de verkoop van de woning. Statistieken tonen nog steeds aan dat dit geen goed idee is. Verkoopagenten zijn gespecialiseerd in de verkoop van huizen, omdat ze altijd weten hoe ze meer voordelen uit het onderhandelingsproces kunnen halen. Met de gegenereerde winsten recupereert u niet alleen de kosten.

U zoekt iemand die de lokale markt verstaat. Waarom? Inzicht in de lokale markt is essentieel om winstgevende verkopen te realiseren. Bepaal eerst een goede vraagprijs. Een verkoopmakelaar zal voor u een gratis taxatie uitvoeren en de waarde van uw woning vergelijken met andere te koop staande woningen in uw omgeving. Op deze manier krijgt u altijd een echte beschrijving van de verkoopopbrengst.

Je wilt weinig omkijken hebben naar de verkoop

Tenzij je tijd in overvloed hebt, is het prettig om het verkooptraject af te laten handelen door een specialist. Een verkoopmakelaar verzorgt de promotie van je huis, het contact met potentiële kopers en natuurlijk de bezichtigingen. Hierdoor kun jij rustig afwachten in de wetenschap dat dit alles op rolletjes verloopt.

Je huis staat al lang te koop

Hoe lang staat jouw huis al te koop? In de huidige woningmarkt hoeft een verkoop over het algemeen niet lang te duren. Verstrijken er maanden zonder serieuze belangstelling van kopers, dan is het belangrijk je verkoopstrategie te heroverwegen. Een verkoopmakelaar kan je hierbij helpen en ervoor zorgen dat de woning alsnog snel wordt verkocht.

Lees ook:  Je droomhuis vinden doe je zo

Je wilt blunders vermijden

Waarschijnlijk lees je liever een goede roman dan de kleine lettertjes uit een voorlopige koopovereenkomst. Toch kan het over het hoofd zien van contractuele afspraken verstrekkende juridische gevolgen hebben. Een verkoopmakelaar wijst je op voorhand op zaken waar je bij verkoop rekening mee moet houden en verkleint zo de kans op juridische blunders.

Waarom pas een verkoopmakelaar inschakelen na vergelijken?

Het zal je inmiddels duidelijk zijn: voor de meeste huizenverkopers (en waarschijnlijk ook voor jou) is het inschakelen van een verkoopmakelaar een verstandig idee. Uit een samenwerking met een makelaar haal je echter alleen het maximale als je voor de juiste kiest. Makelaar Venray kan u hier mee op weg helpen.

makelaar venray