Tegenwoordig ervaren we een behoefte om maar zo ver mogelijk van huis te gaan tijdens een vakantie. Eigenlijk is dat nergens voor nodig, want ook in Nederland kun je je eigenlijk prima vermaken na het huren van een container in Bergen op Zoom. Om de volgende redenen pleiten wij dus voor een vakantie in ons eigen land!

Je krijgt niet te maken met cultuurshocks

Wanneer je er moeite mee hebt om je aan andere gewoontes aan te passen die in een ander land gebruikelijk zijn, kan dat de nodige stress opleveren. Dat is natuurlijk juist niet de bedoeling. Wanneer je in Nederland blijft, weet je precies welke prijzen en welk eten je kunt verwachten en spreek je de taal.

Je huisdier kan mee op vakantie

Voor veel baasjes is dit altijd een punt van discussie: wat doe je met je huisdier in de periode dat je op vakantie wilt gaan? Je kunt natuurlijk kiezen voor een pension waar je hond, kat of konijn goed wordt verzorgd, maar het kan ook gezellig zijn om je viervoeter gewoon mee te nemen op vakantie. Lang reizen is dan vaak niet aan te raden, dus zoek een leuke plek in Nederland. En bovenal: houd dit vakantiedilemma al in je achterhoofd wanneer je een huisdier neemt.

Het weer is tegenwoordig uitstekend

Jaren geleden was het nog een geldige reden dat je naar het buitenland moest om wat zon mee te pikken. Dat is nu niet meer nodig, aangezien de zomers in Nederland ook tropisch zijn en het er niet op lijkt dat dit de komende jaren gaat veranderen. Nederland heeft zon, zee en heel veel strand, dus wat wil je nog meer?

Lees ook:  Alles over de paradijsvogel

In sommige gebieden lijk je al in het buitenland te zijn

Je hoeft Nederland niet uit om het gevoel te krijgen dat je ver van huis bent. Een plek die jou bijvoorbeeld meteen in mediterrane sferen kan brengen, is Zuid-Limburg. Een blik op het mooie heuvellandschap en je zou haast denken dat je ergens in Frankrijk of Italië bent. Houd je meer van de Ibiza vibe? Ga dan naar een van de dagstranden met leuke bars en eettentjes.

Nederland kent veel mooie plekken

De schoonheid van de Nederlandse natuur wordt vaak onderschat en dat is zonde. Er zijn heel veel mooie gebieden, zoals De Biesbosch, natuurpark de Grote Peel en de Veluwe die je kunt bezoeken nadat je een container bent gaan huren in Bergen op zoom en je toe bent aan rust. Vergeet ook zeker de Waddeneilanden niet en leuke steden als Amersfoort, Dordrecht of Tilburg.